Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă

Publicat Luni, 14.09.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 4
Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă - Poza 1
Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă - Poza 2
Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă - Poza 3
Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă - Poza 3
Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă - Poza 3
Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă - Poza 3
Seat Leon Cross Sport Concept prezintă ipoteza unui SUV coupe de clasă compactă - Poza 3
Seat a publicat primele schițe oficiale ale conceptului numit Leon Cross Sport. Acesta va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt și este un crossover care îmbină o caroserie de SUV cu trăsăturile unui coupe.

SEAT Leon, cel mai popular model din oferta actuală a mărcii iberice, este baza unui experiment stilistic derulat de designerii mărcii. Vorbim despre conceptul Leon Cross Sport, care ne arată cum văd designerii Seat posibilitatea îmbinării unei caroserii de SUV cu trăsăturile unui coupe, totul pe o platformă de clasă compactă și cu linii specifice mărcii din Martorell. Exponatul va fi prezentat în varianta concept în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, deschis începând cu această săptămână. Cei de la Seat au fost zgârciți în detalii în cadrul comunicatului atașat celor două schițe care prezintă acest model, dar ne așteptăm să aflăm mai multe detalii despre acest concept odată cu seara premierelor Volkswagen Group, care este programată cu o zi înainte de prima zi de presă de la Salonul Auto de la Frankfurt.

Seat Leon X-Perience - spaniolii au acum o versiune cross a lui Leon

Analizând imaginile oficiale ale celui mai nou exponat de la Seat, remarcăm preluarea unor linii din gama X-perience, cât și trăsături de la variantele Cupra ale lui Leon.

Ibericii de la Seat vor să obțină o reacție din partea publicului cu privire la șansele unui SUV coupe de clasă compactă în portofoliul lor. Seat nu ar fi prima marcă auto care să lanseze un crossover între un SUV și un coupe, existând deja două modele pe piață care au abordat acest concept: Mini Paceman și Range Rover Evoque. Noul exponat al celor de la Seat este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde și o viteză maximă limitată la 250 km/h. În ciuda acestor capacități demne de un Leon Cupra 290, exponatul cel nou al ibericilor are o gardă la sol mai mare cu 41 de milimetri decât acesta și poate să intre și pe teren neasfaltat.

Așa arată din profil conceptul Leon Cross Coupe de la Seat.

Seat renunță definitiv la Altea și Altea XL în așteptarea SUV-ului compact bazat pe Leon

Urmareste Automarket
Seat are în plan lansarea a două SUV-uri, unul de clasă compactă și unul de clasă mică.
Primul dintre ele va fi inspirat de conceptul 20V20, iar al doilea va fi competitorul modelelor Renault Captur, Peugeot 2008 și Nissan Juke. Conform declaraţiilor anterioare ale oficialilor spanioli, Seat urmăreşte două scopuri cu ocazia lansării viitorului lor SUV. Primul este acela de a ieşi în evidenţă printr-un design agresiv nemaiîntâlnit în zona crossoverelor de volum, iar al doilea de a deveni cel mai sportiv model de acest tip în gama mărcilor non-premium.

Șeful Seat: ”SUV-ul nostru va fi mai agil și mai practic decât Nissan Qashqai”

Via Seat


Comentarii (4)

  • He he...skoda cam ramane in urma. Sa mai afle si romanii ca nu exista doar skoda, mai sunt si leon break, toledo..masini mult mai frumoase ca skoda.
    13 2
  • pe mine ma duce cu gandul mai degraba la un concurent pentru Subaru (Impreza) XV decat la Juke/Captur.
    7 0
  • De vreo 3-4 ani se screme Seat sa scoata un SUV...Poate acum...
    1 3
  • sunt posesorul unui Toledo nh ultimul model 16.tdi 115 cp , vreau sa zic ca masian este super din toate punctele , spatiu forte mare , se aseaza forte bine pe sosea , iar motorul de 1.6 tdi chiar ma surprins ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru