Salonul Auto de la Frankfurt 2017

Primul teaser pentru Mercedes EQ A Concept: hatchback-ul electric va lupta cu BMW i3

Publicat Luni, 04.09.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 2
Primul teaser pentru Mercedes EQ A Concept: hatchback-ul electric va lupta cu BMW i3 - Poza 1
Mercedes a publicat primul teaser cu conceptul electric EQ A pe care îl va prezenta în septembrie ca viitor rival pentru BMW i3.

Mercedes a confirmat că va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt de la jumătatea lunii septembrie hypercarul Project One, o compactă electrică și un hibrid plug-in cu hidrogen. Dintre acestea, cele mai multe detalii se știu despre hypercar, însă constructorul german va pune accentul pe noul concept electric.

Acesta va avea numele Mercedes EQ A și a primit în weekendul recent încheiat și un teaser care evidențiază partea frontală. Acesta va avea conturul grilei și logo-ul iluminate, în timp ce blocurile optice au o formă mai puțin caracteristică brandului de la Stuttgart.

Mercedes nu a oferit încă alte detalii despre noul concept, însă potrivit unor informații neoficiale acesta va fi construit pe noua platformă MEA și va dispune de 5 locuri, urmând să fie lansat în versiune de serie în 2020.

De asemenea, surse din cadrul producătorului afirmă că modelul va fi echipat cu un singur motor electric care va acționa roțile de pe puntea față, însă ulterior va fi lansată și o versiune de performanță ce va integra și un motor pentru puntea spate, pentru a oferi astfel tracțiune integrală.

În versiune de serie, Mercedes EQ A va deveni un rival pentru BMW i3 și va avea un preț de 35.000 - 40.000 de euro.

Gama de modele electrice sub brandul EQ va include 10 modele până în 2025, iar pe lângă hatchback a fost confirmat deja și un SUV derivat din conceptul Generation EQ prezentat la Salonul Auto de la Paris din toamnă anului trecut.

Via Mercedes, Autocar


Comentarii (2)

  • Ar fi fain daca MERCEDES va prinde - cat mai curand - noul trend spre zona electrica si ne-ar oferi masini care sa acopere DORINTA CLIENTILOR in acest sens, la preturi cat mai rezonabile...
    5 1
  • motor electric renault?:)
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru