Aston Martin Virage vine la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.02.2011
Britanicii de la Aston Martin lansează două modele noi la Geneva, realizate în baza lui DB9 şi DBS. Cele două integrează tehnologia lui DBS cu confortul lui DB9.

Aston Martin va lansa două modele noi la Salonul Auto de la Geneva, intitulate Virage Coupe şi Virage Volante. Ambele sunt echipate cu un motor V12 de 6.0 litri, 510 CP la 6.500 rpm şi 570 Nm la 5.750 rpm. Motorul respectiv este preluat de la Aston Martin DBS şi este cuplat unei transmisii automate Touchtronic II cu şase trepte, montată pe puntea spate. Cei de la Aston Martin spun că noul model accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde şi că viteza maximă este de 299 km/h. Spre comparaţie, DB9 are nevoie de 4.8 secunde pentru a atinge "suta" şi are o viteză maximă de 306 km/h, în timp ce DBS accelerează până la 100 km/h în 4.3 secunde şi atinge o viteză maximă de 307 km/h.

Scopul noului Virage este de a "capitaliza tehnologia prezentă pe DBS pe care o uneşte cu nivelul de confort şi rafinament găsit pe DB9 şi Rapide". Modelul este echipat cu un set de amortizoare adaptive cu setări speciale, un sistem de control dinamic al stabilităţii cu setări personalizate şi discuri de frână din elemente ceramice cu elemente din carbon.

Toate aceste elemente sunt oferite în standard, dar englezii din Gaydon oferă în continuare numeroase opţiuni de personalizare pentru noul Virage.

La nivelul exteriorului, noul Virage prezintă un design extrem de apropiat de fraţii săi de gamă. Bara de protecţie faţă este inspirată din design-ul lui One-77, la fel ca în cazul grilei faţă cu cinci bare orizontale, în timp ce profilul a primit un set de praguri laterale noi şi şase LED-uri amplasate pe aripile faţă. Bara spate a fost şi ea reprofilată. Virage va fi oferit în standard în configuraţie de 2+2 locuri, dar clienţii pot comanda şi o versiune care oferă doar două locuri şi este mai uşoară.

Via | Carscoop

Comentarii (2)

  • aston
    Asta e cel mult un facelift minor decat un model nou.
    3 4
  • ?
    au baut apa dupa bentley continental gt
    0 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru