BYD vine la Geneva cu două modele electrice

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 20.02.2011
Constructorul asiatic BYD va prezenta la Salonul Auto de la Geneva modelele electrice e6-ECO şi S6DM. Primul dintre acestea are o autonimie de 300 de kilometri, iar cel de-al doilea poate parcurge 496 de kilometri cu un singur "plin".

Constructorul chinez de automobile BYD a pregătit o mare surpriză pentru împătimiţii maşinilor eco. Oficialii asiatici vor veni însoţiţi la Salonul Auto de la Geneva cu două modele electrice. Este vorba despre versiunea revizuită a lui e6-Eco şi despre SUV-ul S6DM. De asemenea, chinezii vor prezenta şi strategia Three Green Dreams, subliniind astfel tehnologia de bază pentru autobuzul electric K9 dar şi pentru automobilul F3DM care foloseşte energie solară.

Modelul e6-Eco este echipat cu un pachet de baterii tip litiu-ion, iar oficialii asiatici se aşteaptă ca vehiculul lor să aibă o autonimie de 300 de kilometri. În ceea ce priveşte SUV-ul S6DM, acesta poate parcurge 60 de kilometri în modul full electric, iar autonomia totală ajunge la 496 de kilometri.

S6DM dispune de două motoare electrice. Primul dintre acestea are 10 kw, iar puterea lui este transmisă roţilor din faţă, iar cel de-al doilea are 75 kw, puterea fiind transmisă punţii spate. SUV-ul asiatic dispune de tehnologia 4x4, iar puterea este transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze cu şase trepte şi dublu ambreiaj.

Via | TheGreenCarWebsite

Comentarii (2)

  • Chinezii de la BYD chiar stiu sa faca acumulatori. deci probabil nu sa exagerat atat de tare cu autonomia.
    8 1
  • nu e vba ca ar fi ei foarte priceputi... e6-Eco e autobuz - nu-ti trebuie cine stie ce tehnologie ca sa pui niste baterii gigant cu autonomie de 300 km
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru