De Tomaso se relansează la Geneva cu SLC, un rival pentru Lexus RX

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.02.2011
De Tomasso va renaşte la Geneva sub tutela fostului director de marketing Fiat. Primul model al brandului italian va fi un crossover premium.

Esential

550 de cai putere va oferi cel mai puternic motor din gama De Tomaso.

Ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva va marca şi debutul unui nou brand auto de nisă, cu tentă exclusivistă. Este vorba despre renaşterea mărcii De Tomasso, sub tutela lui Gian Mario Rossignolo, fost director de marketing în cadrul Fiat.

În ultimii şase ani, Rossignolo a prezentat publicului un proiect care are în plan dezvoltarea a trei modele cu caroserie din aluminiu, bazate pe o tehnologie de asamblare inovativă, botezată Univis.

Debutul în cadrul salonului elveţian va fi asigurat de conceptul SLC; un crossover de mari dimensiuni, al cărui nume provine de la alăturarea cuvintelor "sport luxury car". Gândit ca un rival pentru modele premium ca BMW Seria 5 GT şi Lexus RX450h, modelul italian cu tracţiune integrală este aşteptat să debuteze în producţia de serie abia anul viitor.

Pentru a asigura o propulsie demnă de segmentul de lux, De Tomaso va oferi o unitate V8 de 550 de cai putere, un V6 de 300 de cai putere şi chiar un diesel, tot cu şase cilindri, ce oferă 250 de cai putere.

Rossignolo îşi propune să dea naştere unui număr de 3000 de exemplare ale crossover-ului SLC în fiecare an.

Gama se va îmbogăţi în următoaea perioadă cu un sedan de clasă mare şi cu un coupe. Toate maşinile vor lua naştere în cadrul uzinei De Tomaso Automobili SPA, de lângă Torino, fabrică ce a aparţinut carosierului Pininfarina.

via | automotivenews

Comentarii (1)

  • tomita
    lexus RX si bmw 5GT nu au nici o legatura.
    rx e un suv mare, pe cand 5GT e sau era o chestie ciudata care incerca sa scoata breakul din fiinta. si n-a mers :D
    maserati mai avea intentii cu un suv. deci mai mult ca sigur ca acolo se va plasa, ca segment si acest deTomaso.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru