GENEVA 2011: Top 10 premiere mondiale

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.02.2011
Salonul Auto de la Geneva urmează să prezinte cele mai importante noutăţi ale constructorilor care activează pe piaţa din Europa. Iată zece modele interesante care vor debuta la salonul elveţian.

Audi A3 Concept

Fanii mărcii Audi vor primi, după o aşteptare îndelungată, o versiune sedan a lui A3. Nemţii vin la Geneva cu un concept care va sta la baza viitorului A3, model care va fi disponibil atât în versiune sedan, cât şi în versiune hatchback. În timp ce aspectul frontal nu reprezintă o surpriză pentru nimeni, posteriorul prezintă un design relativ atrăgător. Conceptul prezentat la Geneva dispune de un motor turbo cu cinci cilindri care oferă 408 CP.

Chevrolet Cruze Hatchback

Chevrolet a lansat noul Cruze în urmă cu doi ani în versiune sedan, atingând o linie diferită de clienţi ai segmentului compact. Acum, marca americană le oferă europenilor şi o versiune hatchback a acestui model de segment C, care s-a dovedit a fi popular pe Bătrânul Continent prin spaţiul şi dotările oferite la un preţ atractiv. Debutul pe piaţa europeană are loc în această vară.

Ferrari FF

Primul Ferrari modern vândut în serie cu un sistem de tracţiune integrală va debuta mâine la Salonul Auto de la Geneva. Numele său este Ferrari Four şi reprezintă şi numărul de ocupanţi pe care îi poate primi cel mai practic model realizat vreodată de constructorul din Maranello. Motorul V12 de 6.2 litri al acestui supercar oferă 660 CP şi poate propulsa noua creaţie italiană până la 335 km/h.

Hyundai i40

Hyundai a ales să lanseze noul i40 la Salonul Auto de la Geneva atât în versiune sedan, cât şi în versiune break. Modelul coreean prezintă o linie de design nouă, deosebit de dinamică, care ar trebui să atragă un număr mare de clienţi care nu erau impresionaţi până acum de abilităţile designerilor Hyundai. Versiunea sedan nu a fost încă dezvelită, deci fanilor Hyundai li se mai pregăteşte încă o surpriză.

Infiniti Etherea

Conceptul Essence i-a inspirat pe cei de la Infiniti să realizeze un nou concept, care prefigurează un model compact al mărcii premium deţinute de Nissan. Detaliile trenului de propulsie nu au fost încă făcute publice, dar primele speculaţii sugerează un motor de origine Mercedes-Benz.

În ceea ce priveşte aspectul noului concept, cei de la Infiniti spun că au încercat să îmbine o berlină coupe cu un hatchback şi cu un crossover. Rezultatul este inedit, dar japonezii nu au specificat când vor realiza o versiune de producţie a lui Etherea.

Kia Rio

A venit rândul lui Kia Rio să primească un aspect mai apropiat de cel al gamei din care face parte. Modelul arată acum ”de milioane” şi se prezintă ca un rival de temut în segmentul B din Europa. Pe lângă aspectul atractiv, modelul se laudă cu un preţ competitiv şi cu un nivel foarte bun de spaţiu. Cei de la Kia au luat Dacia Sandero drept etalon la acest capitol, iar standardele de calitate ale subcompactei din Mioveni au fost deja atinse, estimează coreenii.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe

Designerii Mercedes-Benz şi-au făcut timp să-i creeze lui C-Klasse şi o versiune Coupe. Modelul german a ajuns la cea de-a treia generaţie, iar facelift-ul acesteia a fost prilejul perfect de introducere a noii versiuni de caroserie. Acum, producătorul din Stuttgart are şi el un rival în segmentul lui BMW Seria 3 Coupe, care se va lupta în continuare cu modelul mai sus amintit şi cu Audi A5. În cazul motorizărilor mai puternice, nu se poate să îl uităm pe Infiniti G37 Coupe, care a devenit fratele său de alianţă.

Peugeot 308 facelift

Francezii de la Peugeot s-au răzgândit. De două ori. În urmă cu ceva vreme, aceştia spuneau că nu vor mai lansa niciun model care să se denumească GTI. Ulterior, aceştia au creat versiunea GTI a lui 308. Apoi, au renunţat la tendinţa de mărire continuă a grilei faţă - începută odată cu 407 - în favoarea unei părţi frontale mai "clean", cu un aspect mai închegat.

Aşadar, urmează o tendinţă de micşorare a grilei faţă în gama producătorului din Sochaux, care va avea loc după modelul conceptului 5 by Peugeot.

Renault Captur

Cei de la Renault sunt puşi pe şotii. După ce au prezentat fascinantul concept DeZir la Salonul Auto de la Paris, a venit rândul unui crossover cu un design similar. Vorbim de un model de segment B care va împărţi platforma cu viitorul Clio şi ar putea prezenta numeroase elemente de la Nissan Juke, un alt crossover de segment B din concernul Renault-Nissan. Data lansării versiunii de producţie a lui Captur nu a fost încă dezvăluită.

Volkswagen Golf 6 Cabrio

Volkswagen Golf 6 a primit o nouă versiune de caroserie. Modelul german revine la titulatura Cabrio la Salonul Auto de la Geneva pentru a răspunde clienţilor care doreau o decapotabilă bazată de Golf. Noua apariţie în gama constructorului din Wolfsburg nu prezintă nimic nou în materie de estetică sau mecanică, toate elementele fiind preluate de la Golf 6 în versiunea cu trei uşi. Singura diferenţă stă la nivelul montanţilor A şi a parbrizului, care prezintă o înclinare diferită pentru a acomoda acoperişul decapotabil.

VEZI TOATE PREMIERELE DE LA SALONUL AUTO DE LA GENEVA PE SECŢIUNEA DEDICATĂ DE PE AUTOMARKET.RO

 

 

Comentarii (5)

  • super...
    1.Audi A3 Concept
    2.Infiniti Etherea
    3.Renault Captur
    6 10
  • @ Automarket
    Ati omis Lamborghini Aventador, probabil cea mai asteptata premiera la Geneva
    Primele imagini cu Lamborghini Aventador inaintea lansarii de maine de la Geneva ( http://www.supercars.net/cars/5139.html ) .
    16 0
  • BaditzaEx
    nu-i rau, se poate mai bine
    1. Ferrari FF;
    2. Hyundai i40;
    3. Renault Captur, restul in afara de Infinity nu mi se par prea interesante
    2 0
  • @ BaditzaEx
    Galerie completa Lamborghini Aventador
    http://www.autoblog.com/photos/2012-lamborghini-aventador-lp700-4/full/#3924778
    7 0
  • logan
    ca ma logan nu v-ar place?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru