OFICIAL: Honda EV, conceptul care anunţă noul Jazz electric

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.02.2011
Honda a anunţat că va expune la Geneva conceptul EV, prezentat în toamna anului trecut şi la Los Angeles. Prototipul poate atinge 145 de km/h şi are nevoie de 6 ore pentru a-şi încărca bateriile.

Esential

145 de km/h este viteza maximă pe care o poate atinge conceptul Honda EV.

Honda se va prezenta la Salonul Auto de la Geneva cu conceptul EV, expus deja în toamna anului trecut în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Este vorba, aşadar, despre o premieră europeană şi nu una mondială, care încearcă să pregătească publicul pentru noua direcţie ecologică pe care o adoptă constructorul japonez. Conceptul va fi expus alături de celelalte modele hibride Honda şi de modelul pe hidrogen FCX Clarity.

Conceptul are la bază versiunea de serie a modelului Jazz, cunoscut şi sub numele de Fit în Japonia şi Statele Unite. Sub caroserie se ascunde însă un motor electric coaxial, ţinut în viaţă de un set de baterii litiu-ion, ce pot fi încărcate de la o priză normală, de 240 volţi, în doar şase ore.

Potrivit comunicatului oficial, noul EV oferă aceeaşi configuraţie cu cinci locuri şi garantează o autonomie de 160 de kilometri. Viteza maximă garantată de producător este de 145 de km/h.

Conceptul EV anticipează viitorul Jazz electric, pregătit să debuteze pe pieţele din SUA şi Japonia cel mai probabil în 2012.

Pentru a individualiza cât mai mult conceptul, Honda a folosit lumini LED pentru toate blocurile optice, a modificat bara frontală, a revizuit aerodinamica spoilerului şi a aplicat viniluri pe caroserie.

via | Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru