OFICIAL: Iată noul Chevrolet Cruze hatchback

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.02.2011
Chevrolet a prezentat noul Cruze hatchback înainte de debutul public de la Salonul Auto de la Geneva. Aspectul modelului este foarte apropiat de cel al conceptului care l-a prefigurat.

Chevrolet a prezentat Cruze hatchback în versiunea de producţie. Modelul îşi va face debutul public la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare şi reprezintă a doua versiune de caroserie din gama Cruze. Cei de la Chevrolet sunt foarte încântaţi de cum a ieşit acest model şi se aşteaptă la un volum de vânzări destul de mare. Atuurile modelului sunt spaţiul interior, volumul portbagajului şi preţul de achiziţie, pe lângă alte aspecte apreciate şi la versiunea sedan a lui Cruze.

"Modelele hatchback joacă un rol critic pe multe pieţe. În total, segmentul de autovehicule compacte din Europa reprezintă aproximativ un sfert din piaţa totală, în timp ce modelele hatchback reprezintă aproximativ 65% din acel volum. Noul Cruze hatchback întăreşte dorinţa Chevrolet de a fi considerată una dintre principalele mărci din Europa şi este un autovehicul care are un raport calitate-preţ mai bun decât al unor concurenţi mai cunoscuţi", a declarat Wayne Brannon, preşedinte şi director executiv Chevrolet Europa.

Noul Cruze cu cinci uşi va fi construit pe baza aceleiaşi structuri de tip monococă, recunoscut pentru nivelul ridicat de stabilitate şi soliditate.

Compactul va oferi chiar şi în această variantă un portbagaj încăpător, care poate înghiţi până la aproape 400 de litri. Nu va lipsi nici bancheta spate rabatabilă fracţionat, 60/40, ce va uşura creşterea volumului portbagajului.

Noul Cruze hatchback va debuta pe piaţa europeană la jumătatea anului , moment în care vor fi anunţate şi preţurile de lansare.

Via | Chevrolet

Comentarii (13)

  • design frumos,preturi corecte.daca ar mai avea si o gama de motorizari mai bune decat ceea ce ofera acum plus o mecanica revizuita(suspensii-directie-frane)ar fi un adevarat best seller
    29 5
  • oooo da
    Arata mult prea bine! Iar daca vine la aceleasi preturi cu sedan-ul s-a terminat cu al de golf, focus hatch, megane etc.
    Arata prea bine. Bravo GM! BRavo Chevrolet
    13 14
  • Opinie
    Imaginile care prefigurau modelul prezentau un design mai curat. Cred ca se puteau lipsi de cateva ”liniute”. Mie unul imi place ca design jumatatea din fata. In linii mari insa masina e ok si am inteles ca e solida, stabila si cu un pret ok. O varianta de luat in seama de cei in cautarea unei compacte.
    10 1
  • just_in
    Frumos
    Principalii concurenti pe piata romaneasca sunt Renault Megane,Opel Astra Classic, Kia Cee'd si Hyundai I30. Daca va oferi aceleasi dotari ca si berlina si un pret mai mic, atunci succesul e garantat.
    Bafta!
    14 0
  • Vasile
    Cruze
    Modelul sedan, oferea un pret/dotari imbatabil.
    Intr-adevar, conceptul prezenta un design mai curat (dupa cum spunea cineva mai sus). Daca jumatatea din fata prezinta un design mai european, jumatatea posteriora e prea rotunjita (ceva parca se rupe pe traseu si nu da bine la ochi).

    Cruze hatchback este "octavia" pentru Astra I, avand in vedere ca impart aceeasi platforma, o parte din motoare (toate motoarele de pe Cruze sunt folosite si pe Astra), si calitate a materialelor putin mai slaba.
    2 5
  • victor
    masini slabe,am avut un aveo 1.4 ,dupa 35000km mi-au picat telescoapele,scartia din toate incheieturile si ca sa scap de ea dupa 3 ani am dat-o la 4000 ca am gasit prostul,cele mai slabe masini de pe piata ,acum am un logan 1.6 si la50000km totul e ok
    8 15
  • Mda, fata nu prea are legatura cu spatele.
    Spatele are farurile prea rontujite comparativ cu ce se apare pe fata.

    Fata de ce zicea cineva mai sus, nicio motorizare de pe Cruze nu e aceeasi cu cele care se afla pe Astra J.
    Doar 1.8 de la Clasic e acelasi motor si apare si pe Cruze.
    5 2
  • @victor
    chevrolet vechi nu-i acelasi cu ala nou
    Conduc un 1.4 de 94 CP si nu am probleme. Am masina din 2009 si pana acum am facut aprope 30000 km (masina am luat-o cu 31000 km la bord) Amortizoarele sunt ok, masina are un consum rezonabil.
    Dar Aveo nu-i Cruze. Poate ar trebui pusa altfel problema cnd vine vorba de marca Chevrolet.
    Noile modelele sunt de fapt Opel mult mai ieftine.
    6 5
  • cruze
    brck a scris foarte bine. mai sunt niste "daca" de indeplinit.
    1 4
  • nelu98
    nu ma pot pronunta in privita lui cruze sper sa nu semene cu aveo care la20000 troncane ca un carut de butelii == si nu vorbesc din amintiri
    5 6
  • chevy never
    decat sa iau asa ceva mai bine iau opel astra ca am mult mai multa incredere in Opel decat in GM
    5 11
  • Nea indarat
    @mihai
    Mihaita,Opel e tot al lui GM. Stai linistit,GM face masini bune.
    7 1
  • andrei
    Chevy Hatchback
    Sunt posesor de chevrolet cruze sedan si mi-ar placea ca odata cu noul cruze hatchback sa apara noi motorizari, poate ceva mai economice, auzisem ceva de un 1.4 eco cu 136cp... Ar fi un inceput... In rest singurul lucru pe care il pot reprosa actualului Cruze este consumul ridicat (al meu 1.8L si 140-cp mananca aproximativ 14.5% in traficul din Bucuresti- e adevarat ca la ore de foc...)! In rest ce pot sa spun, o masina corecta sub raportul calitate/pret, iar pana in prezent nu am avut nici o problema cu ea si are aproape 1 an
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru