OFICIAL: Mazda Minagi Concept a fost prezentat la Geneva

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 01.03.2011
Constructorul nipon Mazda a prezentat la Geneva conceptul Minagi. Acesta va sta la baza unui nou crossover ce va fi lansat în toamna acestui an.

Oficialii constructorului japonez Mazda au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva noul concept Minagi. Prototipul adus de niponi la evenimentul elveţian prefigurează un viitor crossover care va debuta în toamna anului acesta, sub denumirea CX-5.

Viitorul crossover japonez va beneficia atât de serviciile noii generaţii de propulsoare Skyactiv, cât şi de o transmisie nouă şi de un şasiu din materiale uşoare. Conform oficialilor japonezi, utilizarea noii tehnologii Skyactiv va duce la o îmbunătăţire a consumului întregii game Mazda cu până la 30 de procente până în 2015.

Mai mult decât atât, noul concept al niponilor beneficiază de filozofia de design Soul of Motion. "Minagi reprezintă un crossover unic special creat pentru exploratorii urbani care beneficiază de un design emoţional şi de performanţe remarcabile", au declarat oficialii japonezi în cadrul conferinţei de presă. Astfel, Mazda Minagi va deveni un rival pentru Volkswagen Tiguan şi Audi Q5, iar "bătălia" decisivă din această clasă se va da pe pămând american, acolo unde Q5 se bucură de un succes de piaţă enorm.

Via | Mazda

Comentarii (4)

  • q5 nu se bate cu cx-5
    Q5 este Touareg/cx-7>>>> Q3=Tiguan=Yeti si altele Kuga , ix35
    0 2
  • rzv, ai facut o varza numai buna de mancat langa o friptura.
    Clasele sunt asa (ignorand aspectul premium): Q7/Cayenne/Touareg/CX7, pe urma Q5/Tiguan/Yeti/viitorul baby Cayenne/Sportage/ix35/ASX/CX5-ul asta, si la sf Q3/Juke/Countryman/SX4.
    Ca un Q7 e ceva mai lung decat un Touareg si ca CX7 nu-i chiar atat de mare precum un Touareg, asta dovedeste ca clasa respectiva are un minim si un maxim. Pana la urma, e vorba in primul rand de platforma pe care se bazeaza.
    2 4
  • Audi Q5 este bazat pe Audi A4, VW Tiguan va sta la baza lui Audi Q3
    Iar noul Suzuki SX4 dezvoltat impreuna cu VW Group ( va debuta in 2013 ) va avea si o varianta Audi ( Q1 ) .
    4 1
  • Vasilica
    Interesanta navigatia 3D in rest asteptam ceva mai spectaculos de la un concept.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru