OFICIAL: McLaren MP4-12C oferă 600 CP şi 600 Nm

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.02.2011
McLaren a anunţat detaliile tehnice ale lui MP4-12C. Supercarul britanic dezvoltă 600 CP la 7.000 rpm şi oferă 600 Nm între 3.000 şi 7.000 rpm.

Oficialii McLaren au anunţat detaliile tehnice ale versiunii europene a lui MP4-12C. Versiunea europeană oferă 600 CP şi 600 Nm. Odată cu acest anunţ, primele exemplare ale lui MP4-12C ies de pe linia de asamblare la fabrica din Woking. O parte din elementele de caroserie ale acestui model sunt realizate din fibră de carbon, iar raportul maselor faţă/spate este foarte apropiat de cel al lui Ferrari 458 Italia.

Versiunea europeană a lui MP4-12C poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.3 secunde. În cazul în care pneurile Corsa sunt alese, modelul mai "rade" 0.2 secunde din timpul menţionat anterior. Accelerarea de la 0 la 200 km/h este realizată în 9.1 secunde cu pneurile standard, în timp ce anvelopele Corsa oferă un timp de numai 8.9 secunde. Multe automobile cu pretenţii de sportivitate abia accelerează peste 100 km/h în intervalul în care un McLaren MP4-12C echipat cu anvelopele Corsa atinge 200 km/h cu start de pe loc. Viteza maximă a modelului va fi de 330 km/h, ceea ce considerăm că este suficient.

Pentru cei care nu ştiau, McLaren MP4-12C are un motor V8 twin-turbo amplasat central şi montat longitudinal.

Unitatea are o cilindree de 3.799 cmc şi un raport de compresie de 8.7:1. Atât blocul motor, cât şi cele două chiuloase sunt realizate din aluminiu, iar propulsorul are un carter uscat inspirat din motorsport. Transmisia SSG cu şapte trepte are o configuraţie specială care permite schimbări de trepte extrem de rapide şi transmite puterea roţilor din spate printr-un diferenţial "deschis". Respectivul diferenţial este ajutat în viraje şi pe liniile drepte de sistemul care frânează roata din spate aflată la interiorul virajului pentru stabilitate maximă şi pierderi de aderenţă minime.

Via | Wheelsunplugged

Comentarii (6)

  • http://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower

    mechanical horsepower, also known as imperial horsepower = 745.7 watts
    metric horsepower - 735.5 watts

    600 PS = 592 bhp - unitatile de masura difera, valoarea este aceiasi
    5 0
  • unitatile de masura difera, valoarea este aceiasi - am vrut sa zic "puterea este aceiasi"
    2 0
  • Sabina
    @ noname
    multumesc ca ai lamurit situatia pt ca eu imi pierdusesm cumpatul, cum sa scrii asa ceva, doamne fereste, si cica aveam ceva respect pt siteul asta. si revistele auto mai fac confuzia aceasta luand date tehnice de la surse SUA sau GB. a si inca o chestie 1 KW = 1.36 PS si 1 PS = 0.987 BHP. Auzi cica varianta mai puternica :)) pt Europa. Maine o sa auzim ca masinile au 5 roti pt ca se pune si cea de rezerva.
    7 0
  • tomita
    aveai respect pt site-ul asta? :)))))))
    jurnalistic e praf.
    idei de marketing in schimb se afla in partea cealalata a balantei cu multe lucruri de laudat.
    2 0
  • Pentru ca au modificat intre timp articolul
    Trebuie sa imi explic primul comentariu, deoarece intre timp au modificat articolul: ieri articolul avea titlul "Oficial - McLaren MP4-12C va oferi mai multa putere pe modelele vandute in Europa fata de cele vandute In Statele Unite", sau ceva foarte asemanator.
    2 0
  • cele două chiuloase?
    Aveam pretentii ca nu sunteti niste tarani de la piata, inca cred ca nu sunteti! Am cautat in DEX si nu am gasit termenul vostru. Cum se poate sa spuneti chiuloasa in loc de CHIULASA?
    Respecte si pe viitor va rog mai multa atentie!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru