Rolls-Royce a prezentat Phantom-ul electric: 102EX Concept

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 01.03.2011
Constructorul britanic Rolls-Royce a prezentat la Geneva conceptul 102EX. Acesta are la bază modelul Phantom şi reprezintă promotorul britanicilor în câmpul tehnologiei electrice.

Oficialii constructorului britanic Rolls-Royce au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva conceptul 102EX, o versiune 100% electrică a lui Phantom. Descris de oficiali drept una dintre cele mai importante iniţiative ale companiei din ultimii ani, 102EX dă startul în ceea ce priveşte dezvoltarea noilor tehnologii din cadrul Rolls-Royce. La finalul evenimentului elveţian, 102EX va începe un tur de prezentare în întreaga lumea pentru a analiza reacţiile potenţialilor clienţi la un astfel de model.

Sub capota lui 102EX vom regăsi două motoare electrice care produc un total de 389 de cai putere şi dezoltă un cuplu de 800 Nm. Cele două motoare electrice sunt alimentate de o baterie de tip litiu-ion de 71 kWh, iar autonomia anunţată de oficiali este de 200 de kilometri. Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în sub 8 secunde, iar viteza maximă a lui 102EX ajunge la 160 km/h.

În ceea ce priveşte designul, conceptul britanicilor se remarcă print-o siglă luminată şi prin portul de încărcare situat pe montantul C.

La interior, lemnul a fost înlocuit de aluminiu, iar tapiseria din piele Seton Corinova îmbracă scaunele şi cotierele. De asemenea, 102EX a primit şi o consolă centrală revizuită alături de un indicator pentru baterie.

Via | Rolls-Royce

Comentarii (6)

  • deci cam o tona de acumulatori :)

    probabil in deplasare "normala" masina se va simti ca acele lifturi super-ergonomice in care nu stii cand a plecat de pe loc si cand s-a oprit ;)
    7 1
  • troleibuz
    Un fel de troleibuz cu scaune de piele. Numai ca troleibuzul are un motor de numai 150KW (195CP) si mai multe scaune.
    2 1
  • frana
    Franarea pe roti si-a spus cuvantul ,nu se mai poate face mare lucru ,depinde de aderenta.Cea mai buna aderenta abia are valoarea de 0,8. pe uscat scaand la zero pe polei. SISTEMUL DE FRANARE INVENTAT DE MINE ARE O EFICACITATE DE ZECE ORI MAI MARE DECAT ORICE FRANE SUNT A CUM. nu depinde de aderenta rotilor . scurteaza distanta de zeceori de oprire.
    0 2
  • pai cred ca va avea succes maxim.
    si asa majoritatea indivizilor cu asemenea masini nu "fac jermania" si nici nu isi fac probleme ca nu ajung din ferentari pana "la italia" pentru "afaceri".

    foarte posbil ca BMW sa prinda trenul cu asemenea oferta.
    1 0
  • PS
    acum am observat

    are si posibilitaea de incarcare wireless.... inductie (?)
    0 0
  • bogatii saraci
    Urmeaza un RR pe GPL, pentru miliardarii ''saraci''? Vine numai bine pentru ''vIrinel'' acum ca o sa il sece de bani fostqa consoarta.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru