Seat aduce Alhambra 4WD la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 18.02.2011
Principala noutate anunţată de Seat la Geneva este versiunea cu tracţiune integrală permanentă a monovolumului Alhambra.

Noua generaţie SEAT Alhambra, prezentată oficial la Paris şi disponibilă de câteva săptămâni şi clienţilor din România, va veni la Geneva cu o versiune cu tracţiune integrală permanentă care va fi dezvăluită în premieră mondială la salonul elveţian. Noua versiune va intra pe pieţele europene începând din această vară.

Conform comunicatului oficial al constructorului spaniol, noua Alhambra 4WD dispune de avantaje dinamice importante faţă de versiunile deja existente pe piaţă, între acestea fiind subliniate stabilitatea şi - evident - calitatea tracţiunii. Piesa centrală a noului sistem de tracţiune integrală de pe Alhambra este ambreiajul electronic cu lame hidraulice: un ansamblu de discuri situate într-o baie de ulei se comprimă la interior sub efectul presiunii hidraulice. Astfel, sistemul analizează permanent condiţiile şoselei şi ale stilul de condus şi reacţionează în funcţie de situaţie.

Sistemul 4x4 permanent de care dispune Alhambra 4WD poate fi comandat exclusiv împreună cu motorizarea TDI de 2.0 litri şi 140 CP cuplată la o cutie manuală cu şase rapoarte. Conform datelor tehnice oferite de constructorul iberic, modelul Spaniol ajunge în 11.4 secunde de la 0 la 100 km/h şi atinge o viteză maximă de 191 km/h.

La nivelul consumului, constructorul spaniol anunţă 6.0 litri/100 km, iar emisiile se situează la nivelul a 158 de grame CO2/km.

via | Seat

Comentarii (1)

  • seat...
    Se cam duce la fund seatul....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru