Seat IBX Concept a debutat astăzi la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Seat a prezentat la Geneva versiunea modernizată a lui Tribu Concept. Modelul preia trăsături de la conceptul IBE din 2010 şi ar putea întra în producţie în următorii ani.

SEAT IBX a fost prezentat astăzi la Salonul Auto de la Geneva. Modelul reprezintă succesorul lui Tribu Concept şi preia trăsături de la conceptul IBE prezentat anul trecut la Geneva. Proporţiile modelului amintesc de Tiguan şi de Ford Kuga, dar Seat nu a anunţat încă data când va lansa versiunea de serie a acestui concept. Sunt şanse ca modelul de serie să fie lansat în următorii doi ani.

În comparaţie cu Tribu, observăm o siluetă mai modernă şi mai avangardistă. Partea frontală este inspirată puternic de conceptul IBE, prezentat la rândul său anul trecut, la Salonul Auto de la Geneva. Lungimea conceptului este de 4.26 metri, iar noua creaţie a celor de la Seat doreşte să fie alternativa sportivă în segmentul SUV-urilor compacte. În ciuda dimensiunilor compacte, modelul va fi deosebit de versatil şi practic, perfect pentru stilul de viaţă agitat al clienţilor care locuiesc în zonele urbane ale Europei.

Noul concept al celor de la Seat are un sistem de propulsie hibrid şi se laudă cu o autonomie impresionantă. În regim urban, acesta are zero emisii de CO2 pentru primii 45 de kilometri, după care motoarele TDI sau TSI din gama Seat vor interveni pentru a încărca bateriile sistemului hibrid şi pentru a angrena roţile din faţă.

Opţional, clienţii Seat ar putea opta şi pentru un sistem de tracţiune integrală.

Via | Seat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru