Volkswagen Up va debuta la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.01.2011
Versiunea de producţie a lui Volkswagen Up va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Vânzările încep din luna decembrie 2011.

La trei ani de la prezentarea conceptului Up!, nemţii de la Volkswagen vor lansa versiunea de serie a acestui model. Debutul va avea loc în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Modelul va fi pus la vânzare abia în luna decembrie, semn că germanii vor să atragă atenţia tuturor asupra noului lor supermini înainte de a începe comercializarea lui, în speranţa că vor obţine rezultate mai bune decât în cazul modelelor Fox şi Lupo.

Noul Up este primul model Volkswagen realizat pe plaforma modulară MKB. Respectiva platformă va realiza un model citadin atât pentru Skoda, cât şi pentru Seat, urmând să ducă şi la crearea unui model electric la Volkswagen. Modelul va fi oferit doar în versiune cu tracţiune faţă şi va avea o lungime de trei metri. Sunt şanse ca modelul să fie mai scurt de trei metri, dar diferenţa va fi de câtiva milimetri. Graţie acestor caracteristici, modelul ar fi cel de-al doilea autoturism modern cu patru locuri mai scurt de trei metri, primul fiind Toyota iQ (lungime 2.985 milimetri).

Interiorul va fi realizat în stilul Volkswagen şi la acelaşi nivel de calitate cu Golf şi Polo. Dacă stăm să analizăm aceste date, estimăm la un preţ de pornire situat în 8.500 şi 9.500 de euro, din moment ce versiunea entry-level a lui Polo cu trei uşi are un preţ de pornire de 10.671 de euro cu TVA inclus.

Dacă facem o comparaţie între preţul de pornire al lui Polo în versiunea de bază şi Golf VI cu trei uşi în versiunea de bază, vom observa o diferenţă de 4.192 de euro, dar nu ne aşteptăm ca această diferenţă să se aplice direct şi în cazul lui Up, ci să scadă între 1000 şi maximum 2.000 de euro.

Via | Motori.it

Comentarii (10)

  • finally!
    macar nu arata tot ca golf-ul!
    10 0
  • stai linistit
    O sa arate exact ca golf-ul dar mai mic. Ce vedem in poze e concepul
    16 3
  • speranta moare ultima!:))
    11 0
  • probabil ca vor pastra nuanta vopselei
    dar cine stie, poate ca in urma unor discutii prelungite, pentru realizarea unor costuri de productie minimale se va oferi doar in gama de culori tipica WV
    8 1
  • la categoria mica,mini,micro .., fiat e crema,restul umplutura.500 este taticul lor.acum astept voturi rosii de la fanii VW
    11 8
  • UP
    O porcarie scumpa, la fel ca si IQ. FAIL!
    10 4
  • @denon
    totusi nu cred ca poti sa inlaturi asa usor Mini si Smart!
    7 2
  • Fara rautate...
    O spun doar ca si constatare, fara rautate, volanul semana cu cel de la Tico. Si asta facand abstractie de comenzile de pe el in cazul lui Up, bineinteles.
    4 2
  • adn opel
    Imediat ne dam in doze de bere
    Nu mai va agitati....vine Opel si scoate bijuteria aceea mica de lux si o sa fie succes garantat,astia de la VW scot numai uratenii pline de plastic jalnic si finisari china pt cocalari si prostanaci fie ei romani sau nemti..ca si ei au infantilii si incultii lor care zic das gut si das auto ..nimic de feeling..burta sa fie mare si sa placa la rinoceri.Sa auzim de bine.
    8 5
  • Au aparut primele imagini cu VW NMS ( VW Passat varianta americana ) ce are un pret de pornire mai mic de 20,000 $
    http://www.autoblog.com/2011/01/09/2012-volkswagen-passat-chattanooga-vw/
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru