Geneva 2012: IED Torino aduce un concept inspirat de strămoşul supercarurilor

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.02.2012
Institutul de design din Torino va expune la Geneva o reinterpretare contemporană a vechiului Cistitalia 202, un model expus în 1947, considerat de mulţi promotorul supercarurilor actuale.

Institutul de design european din Torino, IED Design, nu putea lipsi de la Geneva. Italienii vor ajunge la salonul elveţian cu o creaţie complet nouă, inspirată de un automobil legendar, conceput la finele anilor '40. Este vorba despre Cisitalia 202, prototip creat în 1947, pe care specialiştii îl consideră punctul de plecare în dezvoltarea supercarurilor actuale.

Desenat de celebrul Battista "Pinin" Farina, Cisitalia 202 a fost ridicat rapid la nivel de operă de artă şi expus în cadrul Muzeului de Artă Modernă din New York în 1951.

IED Torino vrea să reînvie spiritul vechiului supercar şi propune o reinterpretare modernă, pusă la punct de studenţii săi. Conceptul pe care îl vom vedea la Geneva se va numi Cisitalia 202 E, litera E fiind abrevierea cuvântului "evoluţie". Evoluţia este sinonimă cu instalarea centrală a unui motor V8 

În comunicatul oficial oferit de IED, se arată că "viitorul model va reflecta designul strămoşului său, adaptându-se la dimensiunile şi performanţele epocii contemporane."

via | carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru