Renault Clio RS, imagini şi informaţii complete

de Sebastian Toma
Joi, 14.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a prezentat o galerie foto completă a noului Clio RS, alături de informaţiile tehnice complete ale noului model.

Date tehnice Renault Clio R.S. 200 EDC
  • Combustibil Benzină
  • Motor / cilindri L4
  • Cilindree cmc 1.618
  • Putere (CP) 200/6.000
  • Cuplu (Nm) 240/1.750
  • Vmax (km/h) 230
  • 0-100 km/h (s) 6.7
  • Tractiune Faţă
  • Cutie viteze 6, EDC
  • Nr. usi 5
  • Nr. locuri 5
  • Lungime (mm) 4.090
  • Latime (mm) 1.945
  • Inaltime (mm) 1.432
  • Greutate (kg) 1.204
  • Ampatament (mm) 2.589
  • Rezervor (litri) 45
  • Portbagaj (litri) 300
Renault dezvăluit informaţiile complete ale noului Clio RS. Modelul este cea mai performantă versiune de stradă a noului Clio şi este deja disponibil pentru comandă pe anumite pieţe. Lansarea efectivă a noului model va avea loc la jumătatea lunii martie a anului curent. Noul Clio RS este oferit doar în compania unei transmisii EDC cu şase trepte, vechea unitate manuală cu şase trepte nemafiind disponibil. În lista de dotări opţionale găsim elemente precum Pachetul Cup, care include şasiul Cup, jante din aliaj de 18 inch, tapiţerie din piele, sistemul de telemetrie R.S.
Monitor 2.0 şi vopseaua galbenă "Sirius", exclusivă pentru versiunile RS de la Renault. Denumirea completă a noii generaţii a lui Clio RS include sintagma 200 EDC, pentru a marca prezenţa transmisiei cu şase trepte şi două ambreiaje.

NOUL CLIO ESTE MAI EFICIENT ŞI MAI ECONOMIC

Noul Clio RS are un consum mediu declarat de 6.3 litri la sută. În regim extraurban, consumul este anunţat la 5.1 litri la sută, iar in ciclul urban, consumul este anunţat la 8.1 litri la sută. Emisiile de CO2 sunt anunţate la 144 grame pe kilometru. Cei de la Renault anunţă un coeficient aerodinamic CdA de 0.71. Modelul francez parcurge 400 de metri cu start de pe loc în 14.6 secunde, iar un kilometru este parcurs în 27.1 secunde. Reprizele de la 80 la 120 km/h din treapta a patra durează doar 4.5 secunde. Unitatea turbo de 1.6 litri dezvoltă 124 CP pe litru, valoare rezonabilă, în timp ce vechiul 2.0 aspirat oferea 100 CP pe litru. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 6.7 secunde.

Încă din faza de dezvoltare a noii generaţii, cei de la Renault au avut ca scop furnizarea unui nivel superior de cuplu motor în zona inferioară a plajei de turaţii şi de a îmbunătăţi respunsul la acceleraţie pe întreaga gamă de turaţii, aşa că propulsorul oferă cuplul maxim până la aproape 6.000 rpm. Cei de la Renault pun accent pe faptul că noul Clio RS este, în acelaşi timp, un model Renault Sport veritabil şi un Clio care poate fi docil. Tocmai de aceea, ESP-ul are mai multe moduri de funţionare, iar comportamentul modelului poate fi schimbat prin apăsarea unui buton şi personalizat prin intermediul interfeţei RS Monitor.

RS MONITOR 2.0

Urmareste Automarket
Cele trei setări ale comutatorului R.S.
Drive sunt: Normal, Sport şi Race. Cel de-al treilea mod este, de departe, cel "hardcore", unde schimbarea treptelor de viteză este exclusiv manuală, timpul de schimbare este mai mic de 150 milisecunde, funcţia launch control este disponibilă (valabilă şi pentru modul Sport), ESP-ul este dezactivat complet, iar servodirecţia este fermă. Modul de conducere "Normal" include o pedală de acceleraţie mai moale, care răspunde progresiv, motorizarea este mai sileţioasă, transmisia schimbă pe modul comfort, servodirecţia este şi ea mai moale.

Inginerii Renault Sport au introdus un set de amortizoare speciale pentru puntea faţă. Pe scurt, amortizoarele faţă înglobează un set de compensatoare, care oferă rezultate deosebite în materie de performanţă, progresivitate şi comfort, întregul sistem fiind denumit Hydraulic Compression Control. Sistemul de frânare integrează discuri de 320 milimetri pe puntea faţă şi 260 milimetri pe puntea spate. Bara anti-ruliu care echipează puntea spate este cu 10% mai fermă decât cea a lui Clio III RS şi cu 60% mai fermă decât cea a lui Clio 4.

NOUL Clio RS VS. VECHEA GENERAŢIE

Principala schimbare între cele două generaţii de Clio vine la capitolul motorizare. Francezii au renunţat la unitatea aspirată de 1.998 cmc, care livra 203 CP la 7.100 rpm şi 215 Nm la 5.400 rpm în favoarea unei unităţi 1.6 Turbo. Pe lângă asta, noul Clio nu mai este disponibil alături de o transmisie manuală cu şase trepte, ci este oferit doar în compania unei transmisii EDC cu două ambreiaje. În materie de acceleraţie, există o diferenţă de 0.2 secunde între cel două generaţii de Clio RS la sprintul până la 100 km/h, în favoarea modelului nou, iar viteza maximă a acestuia este cu 5 km/h mai mare, respectiv 230 km/h. Modelul a păstrat tracţiunea faţă, dar a renunţat la caroseria cu trei uşi pentru o versiune mai practică, cu cinci uşi. Portbagajul este mai mare cu 12 litri odată cu noua generaţie. Totodată, noua generaţie este mai lungă, mai lată şi cu un ampatament mai mare decât Clio 3 RS.

Via Renault

Comentarii (8)

  • Adrian
    renault chiar se pricepe la masini sport.
    57 7
  • Cel mai slab 1.6 turbo cu injectie directa de benzina de pe piata.
    E normal avand in vedere ca e acelasi motor de la Juke.
    Mai are si peste 1600 cmc.
    Cuplul de 240 nm la 1750 rpm e extrem de mic pentru nivelul acesta.
    Ce minciuni debiteaza Renault legat de cuplul superior in zona inferioara de turatii e penibil, avand in vedere ca Juke ofera 10 Nm in plus dar la 2400 rpm.
    12 52
  • @Thor........cuplu de 240 nm la 1700-1800rpm nu e mic deloc........mai ales ca masina are 1200 de kilograme.......
    ce ai vrea acuma din motor de 1,6 ......500Nm ca un diesel twin-turbo de 3L
    eu zic k e suficient......
    43 3
  • In fine un motor potrivit pentru noul Clio.Daca ofera jumatate din placerea de condus a RS-ului aspirat, e foarte bine.
    9 2
  • @tzenu_bmw

    Si crezi ca asta e un cuplu sa strambe rotile ? e la nivel de motor diesel mic.
    Vorbeam de motor comparativ cu ce mai exista pe piata
    5 14
  • Clio RS a facut un pas urias cel putin din datele de pe hartie si probabil va fi cel mai bun din clasa lui! Well done!!
    8 2
  • @ Thor
    Esti printe putinii care intelege ce tampenie au facut Renault cu noul clio rs.
    0 1
  • incetati cu prostiile!
    Masina asta-i superioara vechiului Clio RS din toate punctele de vedere, iar vechiul Clio RS era lider de segment. Asta spune multe !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru