Mini John Cooper Works: modelul britanic de performanţă anunţă 231 CP şi 0-100 km/h în 6.1 secunde

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini şi informaţii ale celei mai performante versiuni a noii generaţii Mini Cooper au ieşit la iveală înainte de data oficială de dezvăluire a acestora. Noul Mini John Cooper Works dezvoltă 231 CP şi va debuta la Salonul Auto de la Detroit.

MINI John Cooper Works reprezintă cea mai performantă versiune a modelului britanic ajuns la a treia generaţie. Prezentarea oficială a noii versiuni ar fi trebuit să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Detroit, dar primele fotografii şi informaţii tehnice au fost publicate pe internet înainte de acest moment. Noul Mini JCW are o motorizare 2.0 turbo alimentată cu benzină şi este bazat pe versiunea cu trei uşi a lui Mini Cooper S. În raport cu modelul pe care este bazat, versiunea JCW prezintă o serie de elemente estetice care îi trădează performanţele superioare, cum ar fi o bară de protecţie specială cu fante de aerisire mărite, blocuri optice revizuite cu LED-uri integrate, bosaje umflate ale aripilor, praguri laterale mai mari, un spoiler mai proeminent pe capacul portbagajului şi o bară de protecţie spate modificată care integrează o evacuare sport centrală cu două ţevi cromate.

Date tehnice Mini John Cooper Works
  • Combustibil Benzină
  • Motor / cilindri 4L
  • Cilindree cmc 1.998
  • Tractiune Faţă
  • Lungime (mm) 3.874
  • Latime (mm) 1.727
  • Inaltime (mm) 1.414
  • Ampatament (mm) 2.495
Propulsorul preluat din gama BMW dezvoltă 231 CP şi 320 Nm şi este oferit atât în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, cât şi în compania unei automate cu şase trepte, alături de care asigură performanţe superioare.
Puterea maximă este disponibilă între 5.200 şi 6.000 rpm, în timp ce cuplul maxim este asigurat între 1.250 şi 4.800 rpm. În compania transmisiei manuale cu şase trepte, modelul anunţă un timp 0-100 km/h de 6.3 secunde şi un consum mixt de 6.7 litri la sută. Transmisia automată cu şase trepte aduce un timp 0-100 km/h de 6.1 secunde şi un consum mixt de 5.7 litri la sută. Indiferent de transmisie, viteza maximă a modelului este de 246 km/h. Resursele sunt gestionate de un diferenţial frontal controlat electronic, care acţionează roţile din faţă, echipate în standard cu jante din aliaj cu diametrul de 17 inch. Fanii jantelor mai mari au la dispoziţie un model din aliaj cu diametrul de 18 inch. Acestea ascund un sistem de frânare Brembo. Opţional, clienţii pot comanda un sistem de amortizoare adaptive.

Urmareste Automarket
În raport cu precedesorul său, noul model este cu 100 de kilograme mai uşor (masă totală de 1.205 kilograme), mai puternic, mai rapid şi mai spaţios.
Habitaclul a fost şi el modificat odată cu mărirea performanţelor, noul Mini Cooper S JCW având în dotare un volan sport cu trei spiţe, pedale din oţel inoxidabil, ceasuri de bord modificate, o manetă a schimbătorului de viteze din gama de accesorii JCW şi tapiţerie din Alcantara cu accente de culoare roşie. Modelul va fi disponibil comercial începând cu primăvara anului viitor.
Deşi este bazat pe Cooper S, modelul se numeste Mini Johon Cooper Works, nefiind o versiune a lui Cooper S, ci o variantă de sine stătătoare.

Via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru