Salonul Auto de la Geneva 2016

Alb ca zăpada: casa de design Courrèges a creat o ediție specială a electricei Citroen E-Mehari

Publicat Sambata, 27.02.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 0
Alb ca zăpada: casa de design Courrèges a creat o ediție specială a electricei Citroen E-Mehari - Poza 1
Alb ca zăpada: casa de design Courrèges a creat o ediție specială a electricei Citroen E-Mehari - Poza 2
Alb ca zăpada: casa de design Courrèges a creat o ediție specială a electricei Citroen E-Mehari - Poza 3
Alb ca zăpada: casa de design Courrèges a creat o ediție specială a electricei Citroen E-Mehari - Poza 4
Alb ca zăpada: casa de design Courrèges a creat o ediție specială a electricei Citroen E-Mehari - Poza 5
Dacă vă era dor de peisajele de un alb perfect apărute odată cu primele zăpezi, Citroen și casa de creație franceză Courrèges vă oferă o versiune specială a modelului electric E-Mehari, cel mai recent astfel de model din gama mărcii franceze.

În cazul în care preocupările pe care le aveți au legătură - fie și marginal - cu lumea modei, ați auzit în mod sigur de André Courrèges, unul dintre cei mai cunoscuți designeri francezi ai secolului trecut și creatorul unui brand de fashion care-i poartă numele. Unul dintre creatorii de legendă ai Franței s-a stins din viață chiar în acest an, în luna ianuarie, la 92 de ani, însă a lăsat în spate o moștenire bogată pe care o duce mai departe brandul său, Courrèges, unul dintre cele mai apreciate în Hexagon.

Veți întreba ce legătură are Courrèges cu lumea auto. Ei bine, Citroen va aduce la Salonul Auto de la Geneva, în 1 martie, un concept extrem de interesant bazat pe E-Mehari, modelul funky-cabrio-electric pe care marca franceză l-a anunțat în toamna trecută. Concepută estetic de designerii actuali ai casei de modă Courrèges, versiunea inedită a la fel de ineditului model francez iese în evdiență prin faptul că este aproape în totalitate alb atât la exterior, cât și la interior. 

Prototipul se numește oficial Citroen E-Mehari Courrèges.

Spre deosebire de versiunea de serie E-Mehari, acesta iese în evidență prin eliminarea arcului posterior al caroseriei și schimbarea acestuia cu două benzi din piele de susținere. La nivel estetic, caroseria complet albă este asortată cu câteva tușe colorate galbene care apar pe jante și prin linii portocalii desenate pe anvelope și pe unele elemente de interior.

Apropo de interior, acesta iese în evidență prin pielea albă de pe scaune, prin volanul redesenat care acum are o singură spiță dublă și evocă designul modelelor istorice Citroen și prin liniile galbene care traversează bordul de la stânga la dreapta.

Volanul simplu care scapă de milioanele de butoane și comenzi clasice ne aduce aminte de mașinile elegante din trecut.

200 de kilometri de autonomie electrică

Vă reamintim faptul că Citroen E-Mehari este creat în colaborare cu Bollore, o companie franceză specalizată în mașini electrice experimentale. Modelul francez utilizează un pachet de baterii Litiu-Metal care oferă o autonomie citadină de 200 de kilometri și una extraurbană de 100 de kilometri. Bateria de 30 kWh se încarcă într-un timp care variază între 8 și 13 ore la o priză domestică, în funcție de amperajul acesteia. 

Citroen E-Mehari poate atinge o viteza maximă de 110 km/h, iar interiorul mașinii iese în evidență prin materialele rezistente la apă montate pentru ca modelul francez să nu aibă nicio problemă pe plaje, acolo unde modelul francez își va găsi principala piață de desfacere.

Caroseria mașinii este creată, de altfel, din panouri din plastic special modelat termic care rezistă la coroziune și care nu au nicio problemă la accidente care implică un impact minor.

Citroen E-Mehari evocă la nivel de inspirație modelul istoric Mehari, o mașină pe care marca franceză a vândut-o în anii '60-'70 în aproape 150.000 de exemplare


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru