Salonul Auto de la Geneva 2016

Cea mai rapidă mașină de serie din lume bate la ușă: ApolloN, anunțat de un teaser

Publicat Luni, 22.02.2016
de Bogdan Mirică
Comenteaza 1
Cea mai rapidă mașină de serie din lume bate la ușă: ApolloN, anunțat de un teaser - Poza 1
După ce a scăpat la mustață de un faliment, compania germană Gumpert promite lansarea unui supercar la Salonul de la Geneva. Mașina se va numi ApolloN și promite să îl bată pe Bugatti Veyron.

După ce a trecut printr-o perioadă financiară extrem de dificilă, fiind cu un pas în prăpastia falimentului, Gumpert a fost salvat de fondul de investiții Ideal TeamVenture și se pregătește să revină în forță. După ce a impresionat cu modelul Apollo, constructorul german are în plan lansarea unui urmaș, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Acesta a fost deja anticipat de o imagine teaser și se pare că se va numi ApolloN. Imaginea nu trădează foarte multe detalii despre ceea ce Gumpert spune că va fi ”cea mai rapidă mașină de serie din lume”. Se poate observa însă o extensie a caroseriei, elemente din fibră de carbon, un parbriz extrem de plonjat, o priză de ventilație pe bosajul față, jante ușoare, cu prindere într-un singur punct și anvelope de performanță, Michelin Pilot Sport Cup 2.

Ceea ce se va ascunde sub capotă este încă un mister. Surse neoficiale vorbesc despre o reinterpretare modernă a motorului V8 de 4.2 litri și 740 de cai putere, folosit de Gumpert Apollo în 2013.

Unitatea îi permitea supercarului să atingă 100 de km/h în 2.9 secunde și 200 de km/h în 8.8 secunde. Performanțe destul de bune, care ar putea fi duse la extrem în cazul noului ApolloN.

via wcf


Comentarii (1)

  • in cazul datelor tehnice(neoficiale) performantele vor fi obtinute si din greutatea masini...foarte mici ,ma gandesc...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru