Salonul Auto de la Geneva 2016

Între premium și accesibile: Subaru XV Concept anunță un nou SUV compact

Publicat Miercuri, 02.03.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 5
Între premium și accesibile: Subaru XV Concept anunță un nou SUV compact - Poza 1
Între premium și accesibile: Subaru XV Concept anunță un nou SUV compact - Poza 2
Modelul XV, disponibil încă din 2012 în gama Subaru, va fi înlocuit de o nouă generație, ceva mai mare în dimensiuni. Aceastaă vrea să fure clienți atât din zona premium, cât și din cea a modelelor de volum.

Principala noutate de la standul Subaru din Geneva este reprezentată de conceptul XV, prin care marca japoneză vrea să anunțe un viitor membru al familiei japoneze de SUV-uri compacte. Evident, denumirea XV nu este una nouă pentru Subaru, care deține încă din 2012 un model de serie cu acest nume în gamă.

Viitorul model de serie bazat pe conceptul XV vine cu modificări de substanță față de actualul model. În primul rând, XV crește în dimensiuni, așezându-se din acest punct de vedere exact între zona SUV-urilor compacte și SUV-urile medii de pe piață. Cu o lungime de 4.52 metri, noul concept Subaru anunță o mașină care stă fix între BMW X1 și BMW X3 în zona premium și între Nissan Qashqai și Nissan X-Trail în zona mașinilor accesibile. O poziționare care se asortează de altfel cu modul în care se așează însăși marca Subaru între zona premium și cea de volum.

Dacă noua generație XV va prelua liniile conceptului care o anunță, vom asista la nașterea unui model care iese în evidență printr-o abordare ceva mai agresivă la nivel estetic. Limbajul de design pe care Subaru vrea să-l promoveze se numește "Dynamic X Solid" și a apărut în premieră anul trecut, pe conceptul viitoarei generații Impreza.

Acum, noul XV duce mai departe aceste linii și mizează pe adaptarea lor la dimensiunile unui SUV.

Subaru nu oferă detalii tehnice legate de noul său concept, ceea ce înseamnă că nu există nicio informație oficială pe baza căreia să putem construi o eventuală familie de motorizări pe care o vom putea vedea la lucru. Există însă voci care susțin că sub capota viitorului Subaru XV va putea fi văzut la treabă un sistem de propulsie hibrid care va fi completat de tracțiune integrală montată tradițional în versiunea standard de Subaru.


Comentarii (5)

  • mai au de lucru la sistemul hibrid, e slabut de tot acum.
    1 0
  • Lucian
    Degeaba fac ei masini , intretinerea lor este la pamant si costurile astronomice ! cel putin in romania .( o caseta de directie 18 000 lei ! )
    2 1
  • Mitica Blajinul
    Subaru colaboreaza cu Toyota. Sau invers. Cred ca sistemul hybrid nu este o problema.
    Intretinerea nu este la pamant.Depinde de proprietar. Costurile, sunt cam mari. In 8 ani de zile, nu am schimbat nici o caseta de directie la Subaru.
    0 2
  • ba e slab, in US unde se vinde crosstek hibrid (singul lor hibrid), e printre cele mai slabe, are numai reviews proaste. n are nici o leg cu cel de la toyota. e dezvoltat de ei. e priam lor incercare oricum, nu pot fi blamati
    cunosc 3 persoane cu impreza (2008+) cu probleme la caseta de directie. nu s mutle, dar exista.
    1 0
  • popescu
    Nu mai mancati cu gura plina. Am schimbat 3 Subaru pana acum si nu am stiut ce inseamna mecanic.
    Subaru are impreuna cu Toyota ,un centru de studiu comun ,cu ajutorul caruia dezvolta solutii tehnologice pe baza de comanda din partea clientilor.
    Voi dormiti linistiti ,caci la telenovele nu spun astia asa ceva.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru