Salonul Auto de la Geneva 2017

Audi Q8 Concept primește o versiune de performanță: RS Q8 Concept anticipează un rival pentru BMW X6 M

Publicat Luni, 13.02.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 4
Audi Q8 Concept primește o versiune de performanță: RS Q8 Concept anticipează un rival pentru BMW X6 M - Poza 1
Audi va prezenta în luna martie RS Q8 Concept, care anticipează lansarea unei versiuni de performanță a viitorului Q8 care să rivalizeze cu modele precum BMW X6 M și Mercedes-AMG GLE 63 Coupe.

Aflat la o distanță apreciabilă de Mercedes și BMW în clasamentul vânzărilor din 2016, Audi încearcă să se remarce în această perioadă printr-o serie de SUV-uri atractive prezentate în stadiu de concept.

După ce în luna ianuarie am făcut cunoștință cu Audi Q8 Concept (foto), Salonul Auto de la Geneva din prima parte a lunii martie ne va aduce și versiunea de performanță a acestuia, cunoscută sub numele Audi RS Q8 Concept.

Urmareste Automarket
Detaliile despre acesta sunt relativ puține în acest moment, însă surse citate de publicația Autocar afirmă că acesta va fi echipat cu un motor biturbo V8 de 4.0 litri.
Unitatea de propulsie este deja disponibilă pe Audi S8 Plus, iar în cazul acestui model generează peste 600 de cai putere. În plus, este de așteptat ca RS Q8 Concept să împrumute și cutia de viteze automată cu 8 trepte, în timp ce accelerația 0-100km/h ar urma să aibă loc în mai puțin de 5 secunde.

Din punct de vedere al designului, sursele din cadrul Audi menționează linii estetice și mai agresive decât în cazul lui Q8 Concept, lucru de așteptat în condițiile în care vorbim despre o creație a diviziei de performanță. Printre noutăți ar urma să figureze o grilă de dimensiuni mai mari și schimbări ale formei blocurilor optice, în timp ce spatele ar urma să fie dominat de o linie continuă de LED-uri pe toată lățimea conceptului.

Audi RS Q8 Concept prefigurează un model de serie care ar urma să rivalizeze, printre alții, cu BMW X6 M și Mercedes-AMG GLE 63 Coupe. Gama de performanță a celor de la Audi include deja RS Q3, iar alte 10 modele vor apărea pe piața în următorii 3 ani.

Via Autocar


Comentarii (4)

  • Audi are o afinitate de a lansa ConceptCar-uri pe banda rulanta, insa raman la stadiul de concept sau sunt lansate foarte tarziu. Da, frumos Prologue (unii l-au numit deja A9), frumos Q8, RS Q8...dar variantele de serie? Au ajuns la un design lipsit de emotie... inca astept prima masina desenata de noul sef designer (A8).
    6 4
  • Va mananc pe toti! Ce-i cu masca aia? Au luat-o razna sau asta vrea volk-ul?
    3 3
  • pai din tot conceptul asta ar putea lasa in versiunea de serie masca sub forma GRATIILOR....

    Ar fi de ...viitor.
    8 3
  • imi cer scuze, dar la 600 de cai putere, nu imi vine decat sa repet comentariul meu de la alt/e articole


    300 CP, 400 CP, 500 CP, 600 CP.... si chiar 1000 CP !!!

    Unde duce nebunia ! Orgoliile absurde si idioate !

    Fiecare 100 CP in plus inseamna de fapt MAI MULTA POLUARE pentru plamanii copiilor nostri si in viitor al nepotilor nostri !


    Stam si vedem LAUDELE la asemenea masini care MANANCA EFECTIV - LA PROPRIU - OXIGENUL pe care il respiram !

    Si pentru ce ??? ca sa aiba unu sa apese pedala la 300 CP, 400 CP, 500 CP sau chiar 1000 CP !

    O nebunie!
    12 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru