Salonul Auto de la Geneva 2018

Primele detalii tehnice despre Skoda Vision X: conceptul hibrid are propulsie pe benzină, gaz natural comprimat și energie electrică

Publicat Miercuri, 28.02.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 4
Primele detalii tehnice despre Skoda Vision X: conceptul hibrid are propulsie pe benzină, gaz natural comprimat și energie electrică - Poza 1
Primele detalii tehnice despre Skoda Vision X: conceptul hibrid are propulsie pe benzină, gaz natural comprimat și energie electrică - Poza 2
Conceptul Skoda Vision X va fi echipat cu un motor TSI de 1.5 litri care poate funcționa și pe gaz natural comprimat (CNG). În plus, există și un motor electric, iar conceptul poate fi folosit cu tracțiune față, spate sau integrală, în funcție de nevoie.

Skoda a prezentat recent câteva schițe cu noul concept Vision X, iar acum a dezvăluit un teaser care scoate în evidență forma grilei și designul blocurilor optice. În plus, constructorul ceh a explicat în detaliu particularitățile sistemului de propulsie, în condițiile în care acesta introduce câteva noutăți interesante.

Astfel, Skoda Vision X are un motor turbo TSI cu 4 cilindri de 1.5 litri care a fost conceput în așa fel încât poate rula și cu gaz natural comprimat (CNG). La rularea cu CNG, unitatea de propulsie ajunge la 130 de cai putere și oferă un cuplu maxim de 250 Nm. Unitatea CNG este montată pe puntea față, în timp ce un motor electric este poziționat pe puntea spate, iar conceptul este capabil să ruleze până la 2 kilometri în regim full-electric.

Practic, conceptul poate rula cu inclusiv cu tracțiune integrală atunci când sunt activate atât unitatea CNG, cât și motorul electric de pe puntea spate, iar producătorul afirmă că Vision X este primul său vehicul cu tracțiune integrală fără cardan.

Motorul electric de pe puntea spate este alimentat de la un acumulator Li-Ion de 48 volți care se poate încărca în timpul mersului, în special la frânare.

De asemenea, Skoda menționează existența a două rezervoare pentru gazul natural comprimat: unul amplasat sub scaunele din spate, iar altul sub axul spate al conceptului.

Pe baza acestor specificații tehnice, conceptul poate atinge o viteză maximă de 200 km/h, în timp ce sprintul până la 100 km/h se realizează în 9.3 secunde. Principalul avantaj al implementării unui astfel de sistem de propulsie este reducerea emisiilor, în contextul în care conceptul emite circa 89 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Mai multe detalii și imagini despre Skoda Vision X vor fi făcute publice cu ocazia lansării din 6 martie de la Salonul Auto de la Geneva.

Via Skoda


Comentarii (4)

  • Prince Mohamed Parish vounthe
    este frumos modelul concept hibrid suv de clasa mica Skoda Vision X [dar stiu ce model de productie va lua nastere Viitorul Skoda Polar suv mic care va fi bazat pe baza verisorului spaniol suv mic 4x4:Seat Arona '' oricum modelul de productie chiar daca posibil sa fie prezentat in aceasta Toamna 2018 cu debutul urmatorului Salon Auto de la Paris ' oricum modelul de productie nu va arata la fel ca si suv-ul mic concept care va fi prezentat luna Viitoare la Salonul Auto de la Geneva ' oricum modelul de serie va fi diferit si nu se va asemana deloc cu studiul Vision X LoL ! :3 :-) :)
    2 3
  • Mda, față ca la Cherokee pre-facelift și noile Kona și Santa Fe... văd că devine un trend, din păcate. Părerea mea personală și subiectivă.
    1 3
  • Parere
    Muuult prea complicat conceptul, ceea ce ma face sa cred ca nu o sa vada productia de serie. De ce nu simplifica procesul, CNG sau electric? Ce se complica cu "complicatul" motor de 1.5 cu injectie directa (care genereaza in sine mari probleme datorita injectiei directe + turbinei cu geometrie variabila + dezactivarea cilindrilor)?
    2 6
  • Cactus, Cherokee, Kona si acum acest Skoda. Seamana cu moda bretonului de la iPhone 10 preluat acum si de alti producatori care stiu mai bine ce ne place si ce vrem.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru