Cadillac XTS - imagini cu cel mai avansat model de lux al americanilor

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Cadillac publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale noului XTS, limuzina sa premium, înzestrată cu cea mai avansată tehnologie existentă în prezent în laboratoarele GM.

Esential

300 de cai putere oferă motorul V6 instalat pe Cadillac XTS.

Cadillac şi-a pregătit cu conştiinciozitate temele pentru ediţia de anul acesta a Salonului de la Los Angeles şi este pregătit să expună mâine versiunea de serie a modelului XTS. Constructorul american a publicat deja primele imagini şi informaţii ale sedanului de lux pregătit să concureze nume grele de origine germană.

Promovat ca fiind cel mai avansat produs tehnologic din istoria Cadillac, noul XTS propune publicului inovaţii precum sistemul multimedia CUE (Cadillac User Experience) şi suspensia Magnetic Ride Control, cea mai sensibilă de pe piaţă în acest moment.

Don Butler, vice-preşedintele diviziei de marketing Cadillac, a declarat că "noul XTS reprezintă o nouă formulă a luxului, condusă către tehnologie. XTS expune evoluţia filosofiei noastre de brand, combinând idei tehnice de ultimă oră cu rafinamentul Cadillac."

Comparat cu modelele germane din segmentul E, Cadillac XTS oferă 101 centimetri pentru picioarele pasagerilor spate, cu 10 centimetri mai mult decât modele precum BMW Seria 5, Mercedes E-Klasse.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în portbagaj, unde XTS oferă 509 litri, mai mult decât Audi A7 şi A8L, BMW Seria 5 şi Seria 7 sau Mercedes E-Klasse şi S-Klasse.

Modelul american va fi lansat alături de un motor V6 de 3.6 litri şi 300 de cai putere, asistat de o transmisie automată cu şase rapoarte şi un sistem de tracţiune integrală combinat cu un diferenţial electronic. Pentru a struni cei 300 de cai, XTS împrumută şi sistemul de frânare Brembo de la fratele mai mic Cadillac CTS-V.

Producţia lui XTS va fi demarată în primăvara anului viitor la uzina din Oshawa, Ontario, punerea în vânzare fiind programată imediat după. Nu există informaţii despre data de comercializare a modelului de lux pe piaţa din Europa.

Comentarii (10)

  • XTS
    Foarte reusita limuzina,Cadillac a facut treaba buna.Exteriorul este elegant si masiv in stilul Caddy.Interiorul e de nota 10.
    Personal,imi place mai mult decat seria 7.
    20 2
  • ieftin si bun?
    Arata foarte bine dar nu cred ca e concurent cu XJ/A8/S/7. XTS e construit pe platforma de la Insignia si Malibu si imprumuta si piese la interior de la cele 2, ca si transmisia pe puntea fata. Dar probabil ca nici pretul nu va fi la fel de sus. Interesanta abordare a celor de la Cadillac ce fac acum un fel de masini lowcost pentru cei bogati... cine stie poate o sa prinda.
    4 13
  • My bad
    Scuze vroiam sa spun transmise 4wd. :)
    0 7
  • Holden
    @bro
    Arata bine si are tehnologie avansata.Chiar se ridica la nivelul nemtoaicelor din clasa de lux.

    @bro
    Conceptul XTS folosea vechea platforma care se regaseste acum pe Buick LaCrosse si Insignia.
    La versiunea de serie XTS sasiul e nou si e dotat cu sistemele de suspensie Hiper Strut,pentru puntea fata si pneumatic pentru puntea spate,in timp ce stabilitatea este moderata de avansatul sistem Magnetic Ride Control.
    Si chiar nu foloseste piese la interior de la Malibu si Insignia cum zici tu.
    13 5
  • cadillac xts
    dupa destul de mult timp au reusit si ei sa produca un automobil din segmentul de lux care sa rivalizeze cu masinile germane de lux atat in privinta tehnologiei, cat si designului interior si exterior. masina are un aer foarte apropiat de cel european departandu-se de stilul consacrat american in ceea ce priveste designul auto. asa da!
    6 4
  • florin
    ce e asta?
    Eu nu stiu cum poate sa va placa panarama asta de masina. Nici acum americanii nu stiu sa proiecteze o masina in adevaratul sens al cuvantului. Motorul e "tare": V6 3.6L si 300 CP, asta e de rasul lumii.
    Asta e si mai tare: "Pentru a struni cei 300 de cai, XTS împrumută şi sistemul de frânare Brembo", de parca numai americanii au masini de serie cu 300 CP.
    Ha, ha, ha!
    2 15
  • @florin
    Baiete,locul tau e pe camp cu oile......
    11 4
  • AndreiRN
    Canadiana
    Pacat ca nu e o masina Americana ci una Canadiana cu transmisie Mexicana si interior Chinezesc.
    3 10
  • florin
    @VAG
    Si de ce ma rog locul meu ar fi pe camp cu oile? Tu macar ai 18 ani? ai permis? ai sau ai avut o masina, a ta,? ai condus pana acum vreo masina? Asta e opinia mea privitoare la acest model. Ai ceva impotriva? Sau esti de-al lui Base' si trebuie sa avem toti aceeasi gandire? Din cate stiu eu, INCA mai suntem un stat democrat si fiecare are dreptul la o opinie. Eu nu te-am jignit cu nimic pe tine. Am incheiat discutia.
    6 9
  • are fata de buick
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru