Performanță românească în raliuri: echipajul Simone Tempestini - Sergiu Itu, locul doi în etapa de WRC2 din Turcia și locul 8 la general

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Duminica, 16.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Simone Tempestini și Sergiu Itu au obținut cel mai bun rezultat din istorie pentru un echipaj românesc în Campionatul Mondial de Raliuri: locul 2 la clasa WRC2 și locul 8 la general în Raliul Turciei.

Raliul Turciei din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri marchează cel mai bun rezultat obținut de un echipaj românesc în această competiție.

La volanul unui Citroen C3 R5 și ajutat de copilotul său Sergiu Itu, Simone Tempestini a terminat Raliul Turciei pe locul 2 la clasa WRC2 și pe locul 8 în clasamentul general.

După ce la finalul zilei de vineri a ocupat locul 3 la clasa WRC2, ca urmare a necesității de a schimba un pneu, echipajul a înregistrat evoluții spectaculoase pe parcursul probelor de sâmbătă: a câștigat proba specială Datca 2 și a terminat pe podium în toate celelalte probe speciale ale zilei. Astfel, echipajul a progresat pe locul 2 înaintea celor 35 de kilometri din ultima zi, iar Tempestini și Itu au reușit să se mențină pe această poziție până la final. Victoria la clasa WRC2 i-a revenit lui Jan Kopecky.

Anterior, cea mai bună performanță a lui Tempestini în WRC2 a fost un loc 3 obținut în Raliul Portugaliei din 2016, când pilotul concura cu un Citroen DS3 R5. 

Între timp, Ott Tanak a obținut a treia victorie consecutivă la clasa principală în fața coechipierului său de la Toyota, Jari-Matti Latvala, iar podiumul a fost completat de Hayden Paddon (Hyundai).

În urma acestor rezultate, Thierry Neuville rămâne lider în clasamentul general cu 177 de puncte, în timp ce Tanak a urcat pe locul cu 164 de puncte în fața lui Sebastien Ogier (154 puncte), care a abandonat. 

Comentarii (1)

  • Claudiu
    Bravo Simone! Multa bafta in continuare pentru prima victorie la clasa WRC2.

    Pacat de Ogier, a gafat in stilul lui Vettel din Germania. Era pe primul loc cu un avans linistitor iar cu Neuville abandonat am fi avut acum o diferenta de doar 2 puncte intre primii 2 piloti cu 3 etape inainte de final. Sper ca Tanak sa pastreze forma excelenta si sa vedem un duel strans pentru titlu pana in ultima etapa.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru