Audi Quattro Concept - tribut adus istoriei mărcii germane

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Audi va prezenta la Salonul de la Paris conceptul Quattro. Este vorba de un prototip care celebrează 30 de ani de la intrarea Audi în raliuri.

Pentru a celebra cum se cuvine cele trei decenii de la debutul mărcii în raliuri, Audi aduce la Salonul Auto de la Paris un concept care va atrage cu siguranţă privirile curioşilor care vor ajunge la standul germanilor. Prototipul a fost botezat simplu "Quattro" şi reprezintă o versiune modernizată şi restilizată a lui Audi Sport Quattro, model care a văzut ultima dată lumina zilei în 1984.

Conceptul Audi Quattro a fost construit pe platforma scurtată a lui RS5 şi dispune de un motor turbo cu cinci cilindri de 2.5 litri care ajunge la 408 CP. Evident, acesta angrenează toate roţile prin intermediul unei versiuni noi a sistemului de tracţiune integrală quattro. Conform datelor tehnice oferite de compania germană, conceptul are potenţialul de a ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3.8 secunde.

via | Audi

Comentarii (17)

  • Audi Quattro Concept
    SUPERB !!!
    17 4
  • alinmarina
    O R I B I L
    MULT PREA SIMPLIST SI CIUDATA PROPORTIONARE, TOTAL NEINSPIRAT! OR FI VRAND EI SA ELOGIEZE MODELUL QUATTRO ORIGINAL INSA MUCHIILE ACELEA DREPTE SUNT TOTAL EXAGERATE. SI SA NU UIT DE FARURI, MAI AU OARE CE INVENTA LED MANIACII ASTIA? EU CRED CA PERIOADA DE GLORIE A SCLIPITOARELOR DESIGNURI NEMTESTI A CAM APUS. FELICITARI MERCEDES PENTRU INTOARCEREA LA STILUL CLASIC, POTRIVIT PERFECT NOILOR VREMURI SI DELOC EXAGERAT!!! NOUL E CLASSE ESTE ABSOLUT SUPERB, PRIVIT DIN ORICE UNGHI!!!!!!!
    7 32
  • Aoleu si mai..mai ....mai
    Taci femeie!
    27 3
  • Emanuel
    Mi se pare mie sau asta o sa fie viitorul R4? Masina arata bestial, si in afara de cateva elemente stilistice si a interiorului prea simplist ar putea deveni usor masina de serie...
    13 3
  • mda....QUATTRO-SUPERB.....
    ADEVARAT DESIGNUL

    CA SE CAM DUSESERA LA FUND CU ACELE COUPE-URI AIUREA....(A7 A1 TT ETC ETC...)

    exteriorul cand l-am vazut direct duce cu gandul la ERA quattro fara a citi titlul.....
    iar pe pielea din interiorul ala as dormi noaptea......


    bravo lor.....iar vulpea......sta si fluiera Crezul...:)))
    10 4
  • Ce concept ma , este un R8 , putin modificat. Arata bine, dar ............lasa de dorit
    3 12
  • QUATTRO
    Perfect conservat si elogiat prin acest nou model. 2.5L si 410cp... turbo. Atat!
    9 2
  • oarecare
    merge
    in sfarsit cei de la audi au facut niste stopuri frumoase. au dat-o in bara cu modelele vechi si au stricat designul catorva modele care puteau fi frumoase (a7, a1).
    cel de fata e un r8 restilizat, cum scrie jan
    2 6
  • daaa
    Adevaraciune ...aspirator de femei la mare .
    3 11
  • bmw
    in sfarsit o masina de la audi cu care pot sa "se dea" la bmw. felicitarile mele, este o bijuterie atat estetic cat si tehnic. ramane sa vedem review-urile la teste, daca va aparea in serie.
    5 2
  • o parere
    Spatele si interiorul sunt deosebite, dar fata au complicat-o cu niste linii pe care nu au reusit sa le integreze frumos sau sa le continue. Au plecat cu linia farurilor si s-au oprit direct in portiera.

    Privita din lateral, pare o masinuta de lego si fotograful a observat acelasi lucru pentru ca majoritatea imaginilor sunt din fata sau spate, iar cele din lateral sunt cumva luate de sus, pe cat posibil sa nu se vada imbinarea intre aripa si portiera.
    5 3
  • BaditzaEx
    Asa Da !!!
    sper doar sa nu-l bage in productie, in viitorul apropiat ca A10 :))
    5 2
  • abia astept
    azi dimineata am vazut-o pe youtube , dragoste la prima vedere
    n-am bani nici de una de 15 ani , dar mi-e ca fac o vizita la showroom si le cer sa ma lase s-o incerc pe asta ( nu s-o conduc ca tampitul )
    5 4
  • Quattro Concept
    Imi plac farurile incruntate, grila de dimensiuni generoase, fanta decupata in capota, forma cu accente retro a stopurilor, linia laterala care cred ca se potriveste masinii, interiorul simplu si de bun gust. Un prototip care duce bine cu gandul la ceea ce vrea sa celebreze. Frumos si echilibrat.
    2 1
  • hei quattro
    vechiul model...pot spune ca ma %%****### pe mine cand il vad...ma topesc si atat :)

    Noul model este versiune suparata pe trecut si vrea sa ne invie memoriile...nu stiu cat o sa reuseasca, dar daca va fi produs cu siguranta va fi o masina extraordinara!
    schimbatorul de viteze si butonul de avarii sunt geniale!
    insemnul audi de pe montantul spate face toti banii :)
    Desing-ul este prea indraznet, nu cred ca va ramane asa...
    Imi inchipui in gura frontala un BIG intercooler acompaniat de un GT35...cred ca va musca tare!
    3 1
  • sorin neagu
    de cand o asteptam
    vechiul quattro sau o masina asemanatoare ca linii, vw corrado sunt masini urate, dar cu personalitate...
    o masina nu trebuie sa fie neaparat sa fie frumoasa ca sa fie frumoasa ;)
    asa ma uit eu la masina asta
    nu-mi plac toate liniile, arata mortal din profil dar parca nu prea din spate sau din fata, prea simplista, totusi perfecta, totusi o vreau, totusi e un quattro... sau cum ar zice neamtu: es ist ein verdammt quattro
    3 0
  • hmm
    foarte, foarte frumoasa!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru