OFICIAL: Range Rover Evoque, un nou SUV compact premium

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 01.07.2010
Land Rover a lansat în seara zilei de 1 iulie cel mai nou model din gama Range Rover. Este vorba de modelul Evoque, un SUV compact premium cu personalitate marcantă şi design dinamic.

Esential

160 de ţări de pe tot Globul vor face cunoştinţă cu noul Land Rover Range Rover Evoque din vara anului 2011.
1000 de locuri noi de muncă au fost create la uzina Halewood de lângă Liverpool, cea care va produce modelul britanic.
3 uşi are noul Range Rover Evoque. Ulterior, britanicii vor lansa şi o versiune cu cinci portiere.

Conceptul Land Rover LRX a devenit în sfârşit model de serie. Numele noului model lansat de marca britanică este, în varianta de producţie, Evoque. Noul Range Rover Evoque devine unul dintre cele mai dinamice şi interesante apariţii din peisajul auto al anului 2010, marele său avantaj fiind faptul că a păstrat foarte multe dintre liniile lui LRX, conceptul din care s-a născut. Range Rover se aruncă astfel în lupta contra grupului Q5-X3-XC60-GLK cu un model care atrage cu adevărat şi care are toate şansele să devină un hit pe piaţa SUV-urilor compacte premium.

Land Rover avea nevoie de noul Evoque pentru ca gama producătorului britanic de modele de teren să aibă un punct de sprijin puternic în căutarea unei linii ceva mai prietenoase cu mediul. Cunoscute mai ales pentru apetitul lor în materie de consum de carburant, modelele semnate de Range Rover au un frate mai mic care reuşeşte să echilibreze balanţa care până acum mergea înspre roşu. Astfel, versiunea 2x4 a lui Evoque va emite sub 130 de grame CO2/km, modelul britanic fiind primul din istoria constructorului din Albion care reuşeşte această performanţă.

Evoque este cel mai mic, cel mai ecologic şi cel mai uşor dintre toate modelele create de Land Rover până astăzi şi este lansat pe piaţă, deloc surprinzător, exact în anul în care marca britanică împlineşte 40 de ani de existenţă.


Numele noului model care intră în gama premium Range Rover a fost ales astfel încât acesta să reprezinte o denumire cunoscută pe toate pieţele lumii şi să atingă corzile sensibile ale viitorilor clienţi. "Era important ca noul model să aibă un nume care să poată fi recunoscut oriunde în lume, care să treacă peste graniţele lingvistice şi culturale ale statelor. Vrem să creem un nume nou inovativ şi diferit. Un nume care implică elementul exclusivist şi care face apel la emoţie. Evoque este consmopolitan şi pluri-continental, sofisticat şi se potriveşte perfect cu eleganţa urbană a maşinii", a declarat Phil Popham, directorul Land Rover.

Noul Evoque va fi disponibil atât în versiune cu tracţiune faţă, cât şi cu tracţiune integrală, producătorul promiţând caracteristici off-road care bat tot în segment. Din păcate pentru cei care aşteptau multe detalii din partea celor de la Land Rover, britanicii au fost foarte zgârciţi la acest capitol, rezumându-se să anunţe că noul model va fi prezentat pentru prima dată în faţa publicului la Salonul Auto de la Paris, care va avea loc în această toamnă. Noul Range Rover Evoque va intra pe pieţele lumii în vara anului viitor.

Comentarii (22)

  • EXTREM DE FRUMOS
    insa va ramane cu 2 portiere laterale?????
    19 0
  • qweqwu
    omg
    Arata asa bine incat ar trebui sa fie interzis minorilor, sa aiba patratelu rosu :))
    22 3
  • Mercedes discuta o posibila alianta cu Ducati
    Dupa VW Group si FIAT, se pare ca si Mercedes se arata interesat de o alianta cu Ducati . Nu cred ca vom astepta foarte mult timp pana cand un anunt oficial in acest sens va fi facut . Insa nu trebuie subestimat Ferdinand Piech ! Poate veni oricand cu o oferta de nerefuzat ... http://www.motoblog.it/post/25133/mercedes-e-ducati-probabile-alleanza-in-vista
    4 3
  • ...foarte frumos,mai era candva un ...cadilac evoc,concept... in fine parca l-am vazut undeva pe net si cu patru ushi... da ceva nou intr-adevar..
    5 2
  • Prea futurist.
    Gusturile nu se discuta,dar Land Rover era o marca eleganta,cu linii si muchii drepte,ce impunea respect ! Respect castigat prin Freelander ,Discovery...

    E frumos modelul,insa...prea futurist pentru brand-ul asta !
    8 8
  • naspa
    Cam seamana si cu asta : http://www.carphotomobil.com/dacia/duster_concept_2009/wallpaper_mobil_dacia_duster_concept_04.jpg
    8 12
  • arata bestial mi s pare de departe cea mai fumoasa din clasa ei.asteptam cu nerabdare mai multe detalii despre motorizari,poze q interiorul etc
    8 2
  • Concept
    Nu vi se pare ca seama bine cu Duster concept? Stiu ca a fost bine primit in Anglia pe atunci... Dar imi pare ca seamana f bine :D
    11 9
  • you_hooo
    superba
    cat de frumoasa poate sa fie! felicitari !!!!!!!!! un mare succes; un nou accesoriu pentru coca si pitzi de romania!
    7 2
  • faina
    M1 - da interesanta observatie
    E frumoasa ce-i drept. Insa sper sa nu fie un fiasco din punct al capabilitatilor off road asa cum a fost X6. Cred ca stim toti testul de la top gear cand x6 a fost ridiculizat [de abia urca un deal si un range rover a trecut rpd pe langa el]. Sper ca la anul sa nu fie Evoque in locul lui x6.
    7 6
  • nitnelav
    SAD
    nesimtiti astia ! daca unii nu au bani sa scoata o masina a carui concept este foarte frumos , lasa ca fura altii ! nasol tare ! are o gramada din Dacia Duster Concept ! uitati-va si voi ! asta e ! Daca Romania n-are bani sau , e controlata de producatorii mari in asa masura incat sa nu le dea clasa , sa sufere! PACAT ! si ...rusinee!
    6 8
  • @Daniel
    De acord 100% cu tine.
    5 0
  • @Daniel - Admin
    Admin nu trebuia scos Daniel pentru ca are dreptate. Cata lipsa de creier trebuie sa ai sa compari un concept Dacia aparut la 4 ani dupa conceptul Range Rover si sa spui ca a fost furata caruta cu patru roti de Dacie?
    Toti cei care nu aveti decat informatii de 2 leidespre industria auto cautati pe net Range Stormer... concept din anul 2004 -2005.

    Si terminati cu comentariile stupide daca nu aveti nici cea mai vaga idee despre ce inseamna Range Rover pentru un proprietar de Range si ce ofera acest brand exclusivist al industriei auto, despre care un proprietar nu poate avea decat cuvinte de lauda si respect.
    8 0
  • Prostie
    O porcarie de masina complet inutila si periculoasa. O sa se umple Bucurestiul de rahatul asta condus de pitipoance si cocalari. Fite proaste pentru oameni retardati si ignoranti.
    4 14
  • cristi
    COPIE FIDELA DUPA DUSTER CONCEPT.
    3 4
  • Lord
    Un lord al soselelor cum a fost si primul Range.Sper sa il lase coupe si 4x4.
    4 0
  • este....
    ....bine, bine de tot inspirat modelul din liniile Duster Concept,
    Enervant de evident. Sunt Gunoier ca calificare in ultimele 78 de zile. Adique ...azi cresti...maine cobori...si cobori...etc-ul nu stiu cind se va opri, poate ma insel...poate nu !!
    1 2
  • NOT FOR STUPID PEOPLE
    Alex-Prostie
    Draga Alex,

    Eu in locul tau as recunoaste ca tu de fapt esti SARAC si nu-ti permiti o astfel de masina. Problema nu este ca esti sarac, ci ca esti INVIDIOS. Sunt sigur ca atunci cand vezi o chifla te bucuri mult. Nici eu nu am bani sa imi cumpar o asemenea masina, dar nu ii neg calitatile si frumusetea doar pentru ca nu imi permit.
    6 2
  • ...
    prima masina vanduta in Ro va fi achizitionata de ....EBAAAAAAAA ..sau udrea...
    3 0
  • dragos
    Asemanare cu duster concept
    Evoque este aproape identic, cel putin la exterior, cu LRX, conceptul de la land rover. Acesta a aparut inainte de Dacia Duster Concept. Deci daca este vorba de vreo asemanare, conceptul Duster are elemente din LRX, nu invers.
    1 1
  • E un suv de exeptie
    Nu va imaginatii ce plecare de pe loc poate avea un Range Rover v8 5.0 l....mai ales ca e un monstru de 3 tone....nu sunt fan Range Rover..dar am mers cu un prieten cu Range Roveru lui si am ramas impresionat cand se lua pe autostrada la intrecere cu bmw 530,335 nu mai spun ca suvurile le face cam pe toate:Q7,Ml,Gl,bmw x5,Numai bmw x6 a zis ca la facut...sa tinut dupa el pana la 230km/h..oricum e nr 1 in off-road...
    0 0
  • fantastic companion
    buna!eu am o vb,nemtii si restul.....dar la frumusete tre sa recunoastem cu totii ca ne convine sau nu dar.....e cea mai frumoasa de pana acum!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru