OFICIAL: Suzuki a prezentat noua generaţie Swift

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.06.2010
Suzuki a dezvăluit primele informaţii şi imagini ale noii generaţii Swift. Modelul vine cu un design uşor revizuit, cu motoare noi şi cu dimensiuni ceva mai mari.

Suzuki încearcă să aducă un aer mai proaspăt în gama Swift şi vine cu cea de a treia generaţie europeană a modelului urban. Primele imagini şi informaţii au fost prezentate oficial în cadrul uzinei maghiare de la Esztergom, acolo unde japonezii asamblează de ani buni modelul, considerat a fi unul de importanţă globală.

Noul Swift nu adoptă modificări majore în termeni de design, filosofia fiind neschimbată. Principalele diferenţe se observă la nivelul părţii frontale, unde Suzuki a implantat un nou set de blocuri optice, a redesenat grila şi spoilerul. La interior, Swift a căpătat un design mai dinamic şi materiale de calitate. Negrul rămâne culoarea de bază, însă japonezii animă habitaclul cu inserţii argintii.

Noua generaţie a crescut considerabil în lungime, cu aproximativ 90 de mm, până la un total de 3850 de mm. Acelaşi fenomen se observă şi la nivelul ampatamentului, care a crescut cu 50 de mm, până la 2430 de mm. Modelul japonez a devenit şi mai lat, ceea ce înseamnă că ţinuta de drum va fi cel puţin la fel de bună ca a predecesorului lansat în 2005.

Un aport deosebit în acest sens îl vor aduce şi pneurile cu dimensiuni mai mari, anunţate deja de producător.

Sub capotă se va afla un nou motor pe benzină, de 1.2 litri, cu tehnologie Dual VVT, capabil să livreze 94 de cai putere la 6000 de rotaţii şi un cuplu motor de 118 Nm la 4800 de rotaţii. Cifrele sunt ceva mai bune decât în cazul vechiului motor de 1.3 litri iar consumul se reduce şi el, ajungând la o valoare de 4.1 litri/100 km. Emisiile se reduc cu 24 de g/km, până la 116 g/km.

Nu va lipsi nici opţiunea diesel, reprezentată de un motor de 1.3 litri, capabil să emită doar 109 g/km şi să consume în medie 3.5 litri la 100 de km. Mai multe informaţii şi imagini vor fi publicate de Suzuki în cursul acestei veri.

Comentarii (15)

  • Etienne
    Swift
    Noul model difera de cel vechi in acelasi fel in care difera VW Golf V de VI.
    14 7
  • ete na
    Sigur e model nou sau facelift ?
    11 4
  • Poze de la lansarea de azi din Ungaria prezidata de Osamu Suzuki
    http://totalcar.hu/magazin/hirek/2010/06/10/bemutato_suzuki_swift_modellfrissites/
    17 2
  • George
    Mai faina
    Arata o idee mai buna decat generatia actuala. numai buna ca masina de oras. Sunt curios daca o sa vina si cu un motor ceva mai potent...
    9 2
  • In opinia mea este una dintre cele mai cinstite masini de clasa mica, cu un raport calitate/pret mai bun decat la concurenta. Cunosc cativa posesori de Swift care sunt mai mult decat multumiti de masinile astea. Motorul de 1.2 mi se pare interesant si cred ca se va oferi si o versiune mai sportiva, asa cum e la actualul model.
    17 1
  • Alin D.
    consumurile astea....
    oare cat o sa mai minta producatorii cu privire la consumurile pe care le declara???
    Sincer ar trebui revizuite normele europene de stabilire al consumului (acum se face pe o banda, fara frecare cu aerul, fara greutatea proprie etc...)
    M-am cam saturat de laudele lor si cand o conduci afiseaza cu totul alte valori
    8 3
  • @Alin D
    Nou: Consumurile reale de combustibil au fost date publicitatii de catre ADAC.

    http://www.automobiletv.ro/event.php?id=385
    8 0
  • Swift 3
    Am avut un Swift din 2007 cu motor 1.5 si 102 CP si se misca exceptional. Versiunea mai raspandita cu motorul de 1.3 si 92 CP e ceva mai potolita, dar daca stii sa-i strunesti motorul, face minuni. Din imaginile prezentate, precum si din cele din presa maghiara, generatia noua va fi un important pas inainte din punct de vedere al designului, dar mai ales din punct de vedere al comfortului interior, unde existau cateva lacune.
    7 1
  • OK
    O masina ok pentru oras, si foarte bun downsizeul la motor, fara turbo.Afara, este o diferenta semnificativa dpdv al taxelor, intre 1.2 si 1.3.Pacat ca Renault nu se incumeta,desi fabrica motoare de turatie.
    5 1
  • chiar e inedit de nou
    se vede ca cei de la vag au cumparat actiuni la suzuki

    probabil ei vroiau sa faca o masina noua, mai buna dar cei de la vag le-au zis "ba voi sunteti sanatosi? ce sunteti asa fraieri? lasa ca va invatam noi cum sa faceti profit cu investitie minima...doar din marketing" si uite asa a aparut "noul" swift....o masina de mana a 2-a, ceva revolutionar.
    4 4
  • suzuki
    plictisitoare masina
    1 6
  • Swift
    Masina se conduce bine si are un tren de rulare care este chiar distractiv. Preturile sunt decente iar fiabilitatea destul de buna.
    La lansarea sa, in 2005, exista o intrebare, aceea daca noul Swift va deveni noul Mini al estului. Comparatia cu Mini nu este potrivita, dar stiu ca vad destule Suzuki Swift pe strazi.
    Din sursa sigura ( spun asta pentru ca omul respectiv are chiar doua Suzuki Swift ) stiu ca in primul an de exploatare, apar defectiuni la caseta de directie si levierul schimbatorului de viteze. Prin inlocuirea pieselor respective cu piese aduse din Japonia si desigur pe garantie, problemele respective nu mai apar. Poate Suzuki a remediat aparitia acestor defectiuni pe modelul nou ... In rest, masina este fiabila si cu performante bune pentru clasa din care face parte.
    3 0
  • nu-mi place ca nu are faruri cu geam clar...
    0 4
  • mic si voinic
    Avand in vedere ca e mai lung, sper ca nu au folosit acel spatiu doar la portbagaj si au mai audaugat ceva si pentru locurile din spate unde chiar era micut spatiul.
    Per total, e o masinuta reusita. Sper sa vedem o versiune sport mai puternica decat cea actuala.
    Bafta!
    4 0
  • stefan
    Abia astept SSS-ul! Un 1.4 turbo, ceva? Yummy!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru