Primele imagini ale noului Hyundai ix20, fratele lui Kia Venga

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.09.2010
Hyundai va dezvălui la Salonul de la Paris un mini MPV, bazat pe fratele de concern Kia Venga. Numele său va fi ix20, iar designul va fi influenţat clar de ix35.

După ce Kia şi-a anunţat intenţia de a concura pe segmentul MPV-urilor de clasă mică cu noul Venga, fratele de concern Hyundai nu putea sta cu mâinile în sân. Drept urmare, constructorul coreean va aduce la Salonul Auto de la Paris propria sa alternativă pentru segmentul familistelor mici, noul ix20, ale cărui imagini şi informaţii au fost dezvăluite astăzi de Autocar, înainte de termen.

Modelul asiatic adoptă linia de design introdusă de fratele mai mare, ix35, ceea ce înseamnă că avem de a face cu o grilă hexagonală şi cu blocuri optice noi. Modificări substanţiale se observă şi la interior, unde apar diferenţe mari, comparativ cu propunerea Kia pentru această clasă.

Aşteptat să debuteze pe piaţa europeană la mijlocul lui noiembrie, ix20 promite cel mai bun raport calitate preţ din segment, lista de dotări urmând să fie una foarte bogată. Vorbim despre aer condiţionat, sistem start-stop, ESP, conexiune Bluetooth, airbaguri laterale şi cortină, toate oferite în pachetul standard.

În materie de siguranţă, Hyundai nu va face compromisuri, ix20 fiind programat să obţină cinci stele în cadrul testelor EuroNCAP.

Gama de motorizări va include motoare de 1.4 litri benzină şi diesel, cu putere de 90 de cai. Dieselul promite emisii de numai 114 g/km şi un consum mediu de numai 3.6 litri/100 kilometri. Lista de motorizări va include şi un vârf de gamă pe benzină, de 125 de cai putere.

Deşi au existat dubii în privinţa folosirii literei "x" în titulatura noului monovolum, oficialii Hyundai au anunţat că însemnul se va regăsi pe toate modelele sale de nişă, nu doar pe cele cu tracţiune integrală. Pentru produsele sale cu tendinţe off-road, constructorul coreean va folosi cifra "5", asemeni noului ix35.

via | autocar

Comentarii (3)

  • nu-mi place
    N-are nicio idee de design, nimic.

    E moarta inainte sa inceapa sa respire
    5 7
  • Mda...
    Daca te uiti putin mai atent , aduce a Ford Fiesta. Cel putin fata.
    4 4
  • douaseri
    ...da
    nici nu stiu de ce nu te-a intrebat pe tine de design. probabil ai fi reusit sa ii dai o linie mai... "vie"
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru