Salonul Auto de la Paris 2012

Lexus LF-CC Concept - japonezii pregătesc un coupe mediu care să se bată cu C Coupe şi viitorul Seria 4

Publicat Luni, 17.09.2012
de Mircea Meșter
Comenteaza 2
Lexus LF-CC Concept - japonezii pregătesc un coupe mediu care să se bată cu C Coupe şi viitorul Seria 4 - Poza 1
Lexus LF-CC Concept - japonezii pregătesc un coupe mediu care să se bată cu C Coupe şi viitorul Seria 4 - Poza 2
Lexus LF-CC Concept - japonezii pregătesc un coupe mediu care să se bată cu C Coupe şi viitorul Seria 4 - Poza 3
Lexus LF-CC Concept - japonezii pregătesc un coupe mediu care să se bată cu C Coupe şi viitorul Seria 4 - Poza 4
Lexus LF-CC Concept - japonezii pregătesc un coupe mediu care să se bată cu C Coupe şi viitorul Seria 4 - Poza 5
Linia IS de la Lexus va primi în următorii doi ani un coupe veritabil. Acesta este prefigurat de conceptul LF-CC, anunţat de marca japoneză pentru Salonul de la Paris.

Ultima săptămână dinaintea debutului Salonului Auto de la Paris debutează în forţă pentru Lexus, care prezintă astăzi primele imagini şi informaţii ale unui concept care îşi propune să prefigureze un viitor model coupe de segment mediu în gama constructorului nipon. Denumit LF-CC, conceptul este construit pe linia de design L-finesse, evidenţiată mai ales de grila frontală imensă şi de liniile agresive, şi va sta la baza unui viitor IS Coupe.

LF-CC vine cu o arhitectură interesantă şi dispune de tracţiune spate şi de un sistem de propulsie hibrid care combină un motor electric cu unul pe benzină cu patri cilindri de 2.5 litri. Conform comunicatului oficial publicat de Lexus, sistemul hibrid reuşeşte să-i rezerve modelului japonez performanţe de top şi consum redus. Chiar dacă cifrele nu sunt încă oficiale, ne aşteptăm la rezultate excelente în condiţiile în care Lexus anunţă deschis că noul sistem de propulsie este programat deja să ajungă pe modelele de serie "în viitorul apropiat".

Noul concept full hibrid mai compact şi cu tracţiune spate integrează linii variate de design regăsite deja în prototipul LF-LC, prezentat mai devreme în acest an.

Este prima ilustrare a modul în care conceptele influenţează cu adevărat modelele Lexus viitoare şi, în acest caz, derivatele în segmentul D.

Lexus
Comunicat oficial LF-CC Concept
La nivel estetic, conceptul LF-CC se evidenţiază prin grila fluidă cu efect 3D, prin blocurile optice reprezentate de trei proiectoare LED care nu vin cu protecţie din sticlă, dar care sunt "subliniate" de lumini de zi de asemenea de tip LED în formă de bumerang care "imită" partea inferioară a unui far clasic. Profilul prototipului japonez este dinamic şi agresiv, determinând o alură sportivă interesantă. În sfârşit, spatele vine cu stopuri în formă de L caracteristice celor de la Lexus, dar modernizate, şi cu un stop central superior integrat în antena amplasată deasupra lunetei.

Apariţia modelului de serie bazat pe conceptul LF-CC va avea loc în maxim doi ani, acesta urmând să preia multe dintre elementele constitutive ale prototipului. Mai multe informaţii despre noul Lexus LF-CC vor veni în timpul Salonului Auto de la Paris, în 27 septembrie.

via Lexus


Comentarii (2)

  • antonny
    trasaturi frumoase si rafinate ......
    10 4
  • BaditzaEx
    in sfarsit,s-au trezit si astia :D, abia asteptam preturile !!!
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru