Salonul Auto de la Paris 2012

McLaren P1 - conceptul care anunţă renaşterea legendarului McLaren F1

Publicat Miercuri, 19.09.2012
de Bogdan Mirică
Comenteaza 3
McLaren P1 - conceptul care anunţă renaşterea legendarului McLaren F1 - Poza 1
McLaren P1 - conceptul care anunţă renaşterea legendarului McLaren F1 - Poza 2
McLaren P1 - conceptul care anunţă renaşterea legendarului McLaren F1 - Poza 3
McLaren a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale conceptului P1, aşteptat să renască legendarul supercar F1 în cadrul Salonului de la Paris.

Esential 963 de cai putere ar putea avea viitorul McLaren P1.
2.8 secunde ar putea fi timpul de accelerare de la 0 la 100 de km/h al viitorului supercar.
În 1992, în Anglia, mai precis în localitatea Woking, se năştea cea mai rapidă maşină de serie omologată pentru şosea: legendarul McLaren F1. La 20 de ani de atunci, la Salonul Auto de la Paris, McLaren renaşte povestea celui mai celebru model din istoria sa cu conceptul P1.

După cum probabil aţi intuit, este vorba despre finalizarea proiectului anticipat ani de-a rândul de presa internaţională şi pe care fanii brandului l-au aşteptat cu sufletul la gură. Creat pentru a deveni ”maşina perfectă pentru şofer”, succesorul lui F1 este aşteptat pe piaţă în maxim 12 luni, gata să se bată cu nume mari precum Lamborghini Aventador sau Ferrari F12 Berlinetta.

Designul nu este o revoluţie majoră, ci mai degrabă o readaptare a liniilor văzute deja pe fratele mai mic, McLaren MP4-12C, cel puţin în partea frontală.

Pentru că dacă ne referim la posteriorul extrem de agresiv şi futurist, putem vorbi despre un curaj nebun.

”Ne propunem să avem cea mai rapidă şi mai satisfăcătoare maşină pe circuit.”

Antony Sheriff
Director Executiv McLaren
McLaren nu a dezvăluit informaţii despre ceea ce vom vedea sub capotă, însă Antony Sheriff, director executiv McLaren, a lăsat să se întrevadă câteva premize optimiste într-o declaraţie oficială: ”Scopul nostru nu este acela de a fi neapărat cei mai buni la capitolul viteză maximă. Ne propunem să avem cea mai rapidă şi mai satisfăcătoare maşină pe circuit. Este testul suprem al tuturor capacităţilor unei maşini şi un detaliu tehnic mult mai important. Scopul nostru este acela de a face din McLaren P1 cel mai incitant, cel mai capabil, cel mai dinamic şi cel mai avansat supercar din punct de vedere tehnologic pe care noi l-am construit vreodată.”

Deşi nu au fost confirmate oficial, mai multe cifre au circulat în ultima perioadă în presa de specialitate.

Surse anonime susţin că propulsia va fi asigurată de un motor V8 de 3.8 litri, cu tehnologie de recuperare a energiei kinetice (KERS), împrumutată din Formula 1.

Unitatea va fi capabilă să genereze până la 963 de cai putere, suficienţi pentru a garanta un sprint de la 0 la 100 de km/h în 2.8 secunde şi o viteză maximă de 384 km/h.


Comentarii (3)

  • Mi se pare mie, sau au stilizat farurile dupa logoul marcii? (* I see what you did there... :D *)
    16 1
  • e fumata asta cu i see what you did there...fiti si voi mai originali, tot netul repeta aceiasi fraza, daca nu pun "zic" la sfarsit...sau meltenisme de genul....putin caracter nu strica.
    5 14
  • Abso-fucking-extra-mindblowing!!!

    Arata ca o imbinare perfecta intre Paggani si Saleen cu o puternica amprenta de originalitate.

    Varianta de serie va scapa de podeaua racing, va primi probabil niste stopuri legale cu semnalizator integrat si ma gandesc ca si un eleron pliabil ar fi necesar, avand in vedere puterea. Sa speram ca mai mult de atat nu vor modifica
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru