Salonul Auto de la Paris 2014

Premierele Kia la Paris: noul Sorento, Rio şi Venga facelift

Publicat Vineri, 19.09.2014
de Bogdan Mirică
Comenteaza 3
Premierele Kia la Paris: noul Sorento, Rio şi Venga facelift - Poza 1
Kia va expune în cadrul Salonului Auto de la Paris versiunea europeană a noii generaţii Sorento. Alături de noul SUV vor fi şi facelifturile lui Rio şi Venga.

Kia va acorda o importanţă deosebită Salonului Auto de la Paris, programat să îşi deschidă porţile în octombrie. Constructorul coreean va dezvălui trei modele noi, dintre care două în premieră mondială.

Kia  Sorento 2014: primele fotografii cu noua generaţie a SUV-ului sud-coreean

Noua generaţie Kia Sorento

Primul pe listă este noul Sorento, care şi-a făcut deja debutul pe piaţa din Coreea de Sud. El va fi adus şi pe Bătrânul Continent, unde va suferi modificări minore. Designul - profilat la studioul mărcii din Namyang şi finalizat la Frankfurt şi în California - este inspirat din cel al conceptului Cross GT, pe care Kia l-a prezentat oficial la Salonul Auto de la Chicago în cursul anului trecut, iar grila clasică Kia îşi schimbă acum forma şi se transformă într-una modernizată, mai potrivită conceptului de bază al lui Sorento.

Şi blocurile optice faţă sunt complet diferite, iar stopurile completează oferta la acest capitol. Nu trebuie uitat faptul că profilul SUV-ului coreean câştigă în dinamism prin lungimea mărită (+9.5 centimetri) şi prin adoptarea unui plafon ceva mai plonjat, element care-l transformă pe Sorento dintr-un model masiv într-unul fluid.

Despre gama de motorizări europeană nu există informaţii, însă ne putem aştepta ca oferta să includă atât motoare pe benzină de 2.4 litri, cât şi diesel-uri CRDI de 2.0 şi 2.2 litri.

Kia Rio facelift

O altă noutate aşteptată la Paris este faceliftul modelului Rio.

Subcompactul va suferi modificări estetice vizibile. Acestea presupun un nou spoiler frontal, o grilă nouă, inspirată de cea a lui Sorento şi jante revizuite.

Interiorul va fi şi el îmbunătăţit. Lista de noutăţi va aduce un nou sistem audio, o navigaţie cu hărţi noi şi mai multe inserţii cromate, menite să ofere un aer mai proaspăt. Gama europeană de motorizări va include unităţi cu puteri cuprinse între 75 şi 109 cai putere.

Kia Venga facelift

Urmareste Automarket
Alături de Rio, Kia va expune şi Venga facelift.
Micul MPV este programat să ofere modificări vizuale importante, care includ o grilă frontală nouă, un spoiler faţă revizuit, lumini diurne de tip LED şistopuri cu aceeaşi tehnologie, LED. Nu vor lipsi nici culorile noi şi nici jantele cu dimensiuni de 16 şi 17 inch.
Interiorul va primi o serie de inserţii metalice de culoare neagră, o nouă consolă centrală şi un volan încălzit, regăsit în lista de opţionale.

Gama de motorizări va include unităţi diesel şi benzină cu capacităţi cuprinse între 1.4 şi 1.6 litri, capabile să dezvolte între 77 şi 128 de cai putere. Ele pot fi conectate la cutii manuale cu cinci sau şase trepte şi la una automată cu doar patru rapoarte.


Comentarii (3)

  • someone
    las-o'n varza de treaba....imi place kia-hyundai, dar in anul 2014 sa pui cutie auto in 4 trepte e jenant
    3 1
  • daca e CVT nu conteaza ca ei zic ca are 4 6 sau 10 trepte.
    3 1
  • daca era CVT spuneau ca e CVT...altfel e inducerea in eroare a clientului...nu se face
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru