Salonul Auto de la Paris 2018

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed

Publicat Miercuri, 19.09.2018
de Dragoș Băltățeanu
Comenteaza 0
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 1
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 2
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 3
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 4
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 5
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 6
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 7
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 8
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 9
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 10
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 11
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 12
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 13
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 14
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 15
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 16
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 17
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 18
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 19
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 20
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 21
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 22
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Kia ProCeed - Poza 23
Kia a adăugat în gama modelului compact Ceed o nouă versiune de caroserie. Inspirată din zona premium, noul model preia numele ProCeed și formele unui Shooting Brake atipic, cu patru portiere.

Kia ProCeed a ajuns la a treia generație și odată cu ea au venit și o serie de schimbări importante. Producătorul coreean cu rădăcini adânci înfipte în Europa încearcă să se alinieze preferințelor clienților penrtu a rămâne în topul vânzărilor. Modelul de clasă compactă Ceed este unul dintre cele mai importante modele din gama Kia, iar variantele de caroserie în care este derivat vor ajuta acest model să atragă mai mulți clienți către acest brand.

Noul Kia ProCeed este cea mai mare surpriză adăugată gamei de versiuni a modelului compact. Dacă până acum numele a fost folosit de versiunea hatchback cu trei portiere, Kia a decis să facă o schimbare de direcție, iar ProCeed a devenit acum un Shooting Brake cu cinci portiere. 

Prezentarea oficială pentru presă a avut loc la Club Nautic Barcelona, în Spania, iar Automarket a fost acolo ca să sape în câteva dintre secretele noului model. Iată ce am aflat și ce trebuie să știi despre noul ProCeed.

1. Pro_cee'd devine ProCeed

La fel ca și în cazul versiunii hatchback, Kia a renunțat la modul confuz de la scrie numele modelului. Dacă cee'd s-a transformat în Ceed, în cazul versiunii despre care povestim vechiul și complicatul nume pro_cee'd este scris acum ProCeed.

2. ProCeeed shooting brake și Ceed Sportswagon

Noul model nu elimină din gamă versiunea clasică break a modelului Ceed, numită Sportswagon. Noul ProCeed devine a treia versiune de caroserie a familiei Ceed, cele două variante adresându-se unui public diferit. Ambele versiuni de caroserie oferă un portbagaj generos: Sportwagon are 625 litri, iar ProCeed 594 litri. De asemenea, hayonul poate fi acționat electric.

Kia Ceed Sportswagon

3. Design semnat de celebrul Peter Schreyer

Silueta de tip shooting brake a noului model ProCeed a fost desenată de celebrul Peter Schreyer, șeful departamentului de design Kia.

Născut în Germania, Schryer este cel care a semnat designul inițial al iconicului Audi TT. Kia ProCeed a fost anunțat acum mai bine de un an de zile de conceptul Kia ProCeed Shooting Brake, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2017.

Peter Schreyer

4. Kia ProCeed este un produs 100% european

La fel ca restul gamei europene Kia, noul ProCeed este desenat și dezvoltat de centrul Kia de la Frankfurt, Germania, iar producția este asigurată de uzina Kia de la Zilina, în Slovacia. De altfel, numele Ceed este un acronim care înseamnă "Community of Europe, European Design". 

5. Prețul va fi accesibil

După prezentarea pentru presă de la evenimentul dedicat de la Barcelona și debutul oficial la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie, noul model Kia ProCeed va fi disponibil în showroom-urile mărcii începând cu primele luni ale anului 2019, iar prețul de achiziție va fi cu 1000 de euro mai mare față de cel al versiunii break Kia Ceed Sportswagon. 

6. Garanție de șapte ani

Așa cum ne-a obișnuit, Kia pune accent pe fiabilitate. Iar pentru a dovedi încredea pe care o are în produsele sale, producătorul coreean păstrează și pentru noul model ProCeed garanția de șapte ani sau 150.000 kilometri.

7. Disponibil doar în versiunile de top

Noul Kia ProCeed va fi disponibil doar în versiunile de top GT-Line și GT. Versiunea ProCeed GT va folosi motorul 1.6 T-GDI de 204 cai putere împrumutată de la puternicul Ceed GT. Pentru versiunile ProCeed GT-Line, clienții vor putea alege între unitățile turbo de 1.0 sau 1.4 litri ce livrează 120, respectiv 140 CP. Kia păstrează și o versiune diesel pentru noul ProCeed, animată de motorul 1.6 CRDI de 136 CP.

8. Sportswagon sau Shooting Brake?

Deși definiția tradițională a unei caroserii shooting brake implica o siluetă tip wagon și doar două portiere, designerii auto au adaptat acest concept la cerințele actuale ale pieței unde mașinile cu cinci portiere sunt mai cautate.

Acest tip de caroserie este deja folosit cu succes în zona premium, unde mărci ca Porsche sau Mercedes-Benz folosesc linii similare pentru modele ca Panamera ST sau CLA Shooting Brake.

Spre deosebire de un break clasic, luneta este mult mai înclinată, oferind senzația de dinamism și fluiditate chiar și când mașina stă pe loc. La Kia ProCeed, de exemplu, luneta este înclinată la un unghi de 64.2°. Versiunea Ceed hatchback are o lunetă înclinată la 52.4°, iar versiunea break Ceed Sportswagon la 50.9°. De asemenea, Kia ProCeed este cu cinci milimetri mai lung față de modelul break. Garda la sol a fost și ea redusă cu 5 milimetri, pentru un total de 135 mm. Ampatamentul este însă identic: 2.650 milimetri.

9. 10 culori pentru caroserie și sunet premium

Opțiunile pentru personalizarea noului Kia ProCeed sunt suficiente, constructorul oferind 10 nuanțe pentru culoare caroserie și jante de 17 sau 18 inch care pot fi echipate opțional cu anvelope Michelin Pilot Sport 4. La interior, cel de la volan are la dispoziție display-ul tactil de 7 sau 8 inch amplasat deasupra consolei centrale și sistem de sunet JBL.

10. Sistem de menținere a benzii de rulare cu tehnologie autonomă de nivel 2

Printre sistemele cu care este dotat noul Kia ProCeed regăsim și Lane Following Assist cu tehnologie pentru condus autonom de nivel 2 ce monitorizează vehiculele din trafic și detectează marcajele rutiere pentru a menține automat mașina pe banda sa de rulare. Sistemul controlează accelerația, frânarea și direcția folosind senzori radar pentru a menține distanța față de automobilul din față. Tehnologia este activă la viteze între 0 și 180 km/h.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru