Salonul Auto de la Paris 2018

Infiniti Project Black S vine la Paris cu și mai multă putere: conceptul hibrid cu tehnologii inspirate din Formula 1 dezvoltă 571 CP

Publicat Vineri, 28.09.2018
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 1
Infiniti Project Black S vine la Paris cu și mai multă putere: conceptul hibrid cu tehnologii inspirate din Formula 1 dezvoltă 571 CP - Poza 1
Infiniti aduce la Paris o versiune îmbunătățită a conceptului Project Black S. Prototipul niponilor integrează un motor V6 biturbo de 3.0 litri și unități pentru recuperarea energiei inspirate de cele din Formula 1. În total, sistemul hibrid produce 571 CP.

Anul trecut, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Infiniti a prezentat conceptul Project Black S. Bazat pe actuala versiune de serie a coupe-ului Q60, conceptul integra un kit de caroserie extrem de agresiv dezvoltat de studioul de design Infiniti din Paddington, Marea Britanie.

Sub capotă, conceptul producătorului nipon miza pe un motor V6 biturbo de 3.0 litri de 405 cai putere și pe o serie de tehnologii hibride asemănătoare cu cele folosite de monoposturile de Formula 1. În total, sistemul de propulsie pregătit de Infiniti dezvolta 500 CP.

În noua configurație, coupe-ul Infiniti oferă 571 de cai putere. Reprezentanții companiei nipone spun că au fost operate o serie de îmbunătățiri la nivelul unităților MGU-H (Motor Generator Unit - Heat) și MGU-K (Motor Generator Unit - Kinetic). În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de 4 secunde.

Prin intermediul acestui concept, Infiniti vrea să sublinieze încă o dată faptul că viitorul pe care îl promovează este unul electric.

Conform reprezentanților companiei, toate modelele lansate după 2021 vor fi electrice sau echipate cu range-extender. Anunțul a fost făcut în timpul prezentării lui Prototype 10, conceptul care indică direcția de design a viitoarelor modele electrice de la Infiniti.


Comentarii (1)

  • someone
    aduce putin cu primul model de gtr 35. iar partea tehnica, cu o putere mai mare, va fi folosita de gtr 36, japonezii anuntand deja ca renunta la vr38dett in favoarea unui v6 de 3.0.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru