Salonul Auto de la Paris 2018

Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi

Publicat Marti, 02.10.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi - Poza 1
Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi - Poza 2
Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi - Poza 3
Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi - Poza 4
Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi - Poza 5
Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi - Poza 6
Noua generație Toyota Safety Sense: pachetul de sisteme de siguranță primește îmbunătățiri și funcții noi - Poza 7
Pachetul de sisteme de siguranță Toyota Safety Sense ajunge la a doua generație și primește în premieră sistemul Lane Trace Assist, pe lângă îmbunătățiri pentru sistemele Pre-Collision System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert, Road Sign Assist și Automatic High Beam.

Toyota a conceput în 2015 pachetul Safety Sense care include toate sisteme de siguranță ale constructorului, iar acesta primește acum a doua generație.

Primele modele care vor beneficia de actualizări sunt RAV4 și Corolla, însă în cele din urmă noua generație Safety Sense va ajunge pe toată gama de modele a constructorului nipon.

Camera și radarul pe care se bazează funcționarea pachetului au primit îmbunătățiri de funcționalitate și au dimensiuni mai mici pentru a fi integrate mai ușor în mașini.

Lane Trace Assist (LTA) este un sistem introdus în premieră care funcționează împreună cu Adaptive Cruise Control (ACC). Atunci când cele două sisteme sunt active, sistemul sprijină controlul direcției prin input-uri minore pentru a menține mașina pe mijlocul benzii de rulare, chiar și în cazul curbelor minore de pe autostrăzi;

Pre-Collision System (PCS) detectează vehiculele din față între 10-180 km/h și reduce riscul de a le lovi din spate.

În absența unei reacții din partea șoferului, sistemul frânează automat și reduce viteza cu 50 km/h sau chiar oprește mașina. Sistemul permite acum detectarea potențialelor coliziuni cu pietoni atât ziua, cât și noaptea, precum și cicliștii pe timpul zilei;

Adaptive Cruise Control (ACC) a primit îmbunătățiri la controlul accelerației și decelerării și este capabil să păstreze ritmul vehiculului din fata chiar și la viteze între 0-30 km/h. De asemenea, la viteze de peste 70 km/h, la apropierea de un vehicul mai lent sistemul aplică o accelerație preliminară atunci când șoferul semnalizează pentru a efectua depășirea;

● intelligent Adaptive Cruise Control (iACC) este un sistem nou complementar pentru ACC care funcționează împreună cu sistemul Road Sign Assist (RSA). Când vehiculul rulează cu o anumită viteza, iar sistemul RSA detectează o limită legală de viteză mai mică, șoferul poate reseta cu ușurință viteza mașinii în conformitate cu noua viteza limită legală;

Lane Departure Alert (LDA) poate acum să recunoască marginile drumului chiar dacă acestea nu sunt marcate;

 Road Sign Assist (RSA) a fost îmbunătățit pentru a recunoaște mai multe semne de circulație, inclusiv indicatoare de limitare a vitezei, pentru interzicerea depășirilor, pentru accesul interzis sau pentru sfârșitul tuturor restricțiilor.

În prezent, pachetul Toyota Safety Sense este disponibil pe 8 milioane de mașini la nivel global și a contribuit la reducerea cu 50% a coliziunilor din spate.

Via Toyota 


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru