Bielete

Bieletele de direcţie sunt fixate la fiecare capăt al casetei de direcţie. Componente importantă ale sistemului de direcţie, ele sunt formate dintr-o parte interioară şi una exterioară. Componenta exterioară este prinsă de roată prin capătul de bară, iar cea interioară, sub forma unei articulaţii sferice, se prinde prin înfiletare în cremaliera din caseta de direcţie.
Bieletele slăbite vor cauza un joc al direcţiei, nealinierea roţilor si un control insuficient asupra maşinii.
Capul de bară este format dintr-un braţ (în care intră prin înfiletare extremitatea bieletei de direcţie) şi o articulaţie sferică care vine asamblată prin şurub şi piuliţă pe pârghia fuzetei. Datorită neregularităţii căii de rulare sau datorită loviturilor (gropi, borduri, accidente) de obicei se deteriorează articulaţia sferică. În timp ce majoritatea capetelor de bară sunt sigilate, altele pot nesesita gresare la fiecare 10.000km.
Slăbirea legăturilor flexibile va genera uzarea excesivă şi inegală a anvelopelor şi, conform experţilor, este principala cauză a tocirii acestora. Este recomandat ca la inlocuirea unui cap de bară, să se efectueze simultan şi înlocuirea celuilalt.

Cere oferta de pret
  • Un specialist Automarket te va contacta pentru a identifica piesele de care ai nevoie
  • Verificam stocul importatorilor si cautam cel mai mic pret
  • Primesti piesele comandate prin curier rapid, in cel mai scurt timp