Curele distributie

Cureaua de distribuţie foloseşte la transmiterea mişcarii de rotaţie de la arborele cotit (vilbrochen) la axul/axele cu came, care are/au rolul de a deschide la momentul potrivit supapele de admisie şi evacuare. Pentru ca deschiderea supapelor să aibă loc la momentul potrivit, cei doi arbori trebuie să fie perfect sincronizati, lucru care se realizează prin intermediul curelei sau a lanţului de distribuţie.
Kitul de distribuţie include cureaua, rola de ghidaj şi rola întinzătoare, ce au rol în ghidarea şi tensionarea curelei, precum şi şuruburile aferente.
La schimbarea curelei de distribuţie este esenţială tensionarea corectă a acesteia. Dacă cureaua este prea slabă, va sări de la punct, dacă este prea tensionată va pune presiune pe rolele angrenate. În ambele cazuri durata de viaţă a curelei va fi drastic diminuată. Din acest motiv este important ca odată cu cureaua să fie înlocuite şi rolele. Neînlocuirea la timp a curelei poate conduce la ruperea acesteia, cu consecinţe majore asupra motorului.

Cere oferta de pret
  • Un specialist Automarket te va contacta pentru a identifica piesele de care ai nevoie
  • Verificam stocul importatorilor si cautam cel mai mic pret
  • Primesti piesele comandate prin curier rapid, in cel mai scurt timp