1 aprilie în lumea auto: cele mai bune farse cu mașini de Ziua Păcălelilor

de Mircea Meşter
Vineri, 01.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto s-au întrecut astăzi în comunicate care anunță mașini și concepte trăznite. De la mașina care funcționează cu cheiță până la filtrele de Instagram pe camera de marșarier, facem un tur de orizont prin știrile amuzante ale zilei de 1 aprilie.

Deși știrea zilei de astăzi nu este câtuși de puțin o păcăleală - lansarea noului Tesla Model 3 are șanse să devină știrea anului în lumea mașinilor electrice - ziua de 1 aprilie ne-a rezervat o galerie de știri amuzante care în unele cazuri au pornit cât se poate de oficial din "gura" constructorilor auto. Facem o scurtă listă a celor mai inspirate glume de 1 aprilie în lumea auto.

MINI cu uși de tip fluture

Mini anunță azi printr-un comunicat de presă faptul că unele modele Mini (printre care se numără și "versiunea Clubman cu 6 uși") vor avea ca opțiuni uși de tip fluture, care se deschid vertical. Mini explică implementarea acestei soluții prin faptul că spațiul dedicat ieșirii din mașină în parcările strâmte scade astfel considerabil, oferind și un calcul la milimetru al avantajelor: "Este posibilă reducerea lăţimii spaţiului de parcare necesar - inclusiv a spaţiului necesar pentru accesul conducătorului şi a pasagerului din faţă - cu aproape 30%, de la 2.681 la doar 1.930 de milimetri". Cel mai interesant aspect al noilor uși este însă legat de faptul că acestea pot fi deschise printr-un sistem pirotehnic în caz de urgență. Bum!

Lexus și scaunele sport cu Velcro

Celebrul "arici" primește o utilizare inedită pe noile scaune sport anunțate de Lexus. Acestea se combină cu un costum special pentru a ține șoferul în scaun indiferent de forțele care apasă asupra acestuia. Nu va mai fi nevoie, astfel, de scaune de tip scoică, pentru că tehnologia utilizată până acum în zona hainelor și a pantofilor va face toată treaba.

Toyota: filtre de Instagram pe camera de marșarier

Pentru că imaginile pe care le transmite camera de marșarier pot fi plictisitoare, Toyota anunță filtre speciale care le pot transforma în imagini artistice. ideea a plecat de la faptul că generația născută în jurul anului 2000, așa-numiții Millenials, își dorește posibilități de personalizare multiplă a tuturor elementelor de pe o mașină. "Selfie-urile cu mașina vor deveni o modă, pentru că studiile arată că telefoanele sunt inutile cât timp te poți apropia cu spatele mașinii de o masă plină de prăjituri", spun cei de la Toyota.

Stadion cu tavan retractabil inspirat din Citroen C1

Arsenal Londra și Citroen au anunțat faptul că stadionul Emirates, cel pe care echipa britanică își dispută meciurile de acasă, va beneficia de aportul practic al unui acoperiș retractabil din pânză care preia ideea prezentă deja pe versiunea soft-top a lui C1, denumită Airscape. Mașina există pe bune în gama francezilor, așa că anunțul de azi poate fi văzut ca o mișcare inteligentă de marketing din partea francezilor. 

Opel Adam cu cheiță

Opel anunță noul Adam C, o versiune absolut specială a modelului său de oraș. Inspirat de lumea jucăriilor, noul model vine cu o cheiță care poate fi întoarsă timp de 15 minute pentru a-i oferi mașini o autonomie de 200 de kilometri. Adio, motoare, cutie de viteză și baterii! Soluția inginerească propusă de Opel reușește să ofere energie cinetică și să te ajute să slăbești în fiecare dimineață învârtind la cheiță.

Dublu avantaj!

Honda și tabla de înmatriculare cu Emoji

O modă plecată de la un simplu smiley a dus la o inundație de elemente grafice care înlocuiesc textele în mesaje. Seturile de emoji sunt astăzi arhicunoscute de orice deținător de telefon mobil și fac parte din viața tinerilor care preferă ca până și plăcuțele de înmatriculare să fie înlocuite cu simboluri grafice. Ideea le-a venit celor de la Honda, care susțin că 96% dintre tinerii sub 30 de ani ar prefera acest tip de identificare a mașinii.

Skoda Superb oferă opțional o umbrelă pentru câini

Dacă umbrela pe care o poți "ascunde" în interiorul ușii lui Skoda Superb nu ajungea pentru a convinge familiștii să-și cumpere mașina oferită de constructorul ceh, oamenii de creație din sânul producătorului din Mlada Boleslav vin cu o idee nouă: umbrela pentru câine. Știrea a fost publicată de biroul britanic al celor de la Skoda, care susține că inginerii mărcii au captat și au dus în Cehia cantități mari de ploaie pentru a testa umbrela produsă din "Unobtanium". 

Skoda Snowman: cel mai scump model din istoria Skoda e un plug de zăpadă

Dacă Skoda Marea Britanie a rezolvat problema ploii când vine vorba de animalele de companie, compania-mamă forțează intrarea într-un segment nou prin lansarea primului plug de zăpadă semnat de marca din Cehia. Se numește oficial Skoda Snowman și vine cu un design "modern, emoțional și distinct". Mai mult, Skoda susține că noul Snowman este o parte importantă a strategiei 2025 a mărcii și subliniază faptul că marca se poate extinde în zone neatinse de constructorii auto până acum. Printre elementele "Simply Clever" de pe plugul de zăpadă se numără trei locuri pentru pasageri, un scaun "suspendat pe aer" pentru șofer, un suport magnetic pentru lopata de zapadă și un compartiment încălzit care are rolul de ține ochelarii de schi dezaburiți. Prețul anunțat al plugului de zăpadă care se lansează în primă fază în țări ca Austria, Elveția și Liechtenstein: 280.000 de euro.

Editia specială Volkswagen Tiguan R(omania)

O noutate importantă prezentată de biroul românesc al celor de la Volkswagen este ediția specială Tiguan R(omania). Nu este vorba de modificări tehnice, ci de unele estetice: Volkswagen se inspiră din folclorul românesc și introduce o serie de stickere exterioare și motive florale geometrice pentru tapițeria noii generații Tiguan, care s-a lansat recent în România. "Designerii germani au declarat că inspirația a venit natural din motivele populare ale iei românești", spun cei de la Volkswagen, care susțin că Tiguan se va integra astfel mult mai ușor în peisajul local.

Mini Hipster, versiune pentru hipsterii din toată lumea

Biroul britanic al celor de la Mini a anunțat astăzi lansarea unei ediții speciale dedicate hipsterilor a modelului său de bază. Denumit oficial Mini Hipster (deloc surpinzător), mașina oferă geamuri laterale cu tentă de culoare inspirată din filtrele de Instagram (12 opțiuni la alegere), dublu casetofon în dotarea standard, cutie de viteză cu o treaptă și tapițerie din denim decolorat, "pentru ca șoferul să se asorteze cu interiorul".

Mașina merge cu maxim 40 km/h, iar jantele sunt reciclate manual. Cel mai interesant aspect legat de modelul britanic este faptul că Mini i-a creat implicit un site dedicat disponibil AICI.

Papucii de copii xDrive de la BMW

BMW nu se mai concentrează doar pe asigurarea unor condiții optime de aderență pe asfalt. Divizia britanică a mărcii germane a anunțat dezvoltarea unor botoșei xDrive creați pentru copiii ai căror părinți își doresc ca aceștia să aibă aderență perfectă încă de la primii pași în viață. La fel ca în cazul lui Mini Hipster, și papucii de copii xDrive au un site dedicat AICI.

Mașina de cusut a viitorului vine de la Opel

Opel își aduce aminte de trecutul glorios și de zilele în care trăia doar din vânzarea de mașini de cusut. Pentru a onora moștenirea, divizia românească a constructorului din Russelsheim ne oferă o viziune futuristă a unor viitoare mașini de cusut. Bineînțeles, toate construite după filosofia de design actuală, Sculptural Artistry Meets German Engineering. Aceasta  folosește culorile și liniile sportive întâlnite recent pe conceptul Opel GT, dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Realitatea virtuală Hyundai, direct pe geamurile mașinii

Nici Hyundai nu s-a lăsat mai prejos în această zi specială. Coreenii s-au gândit să dea un aer fascinant  modelelor sale familiste odată cu introducerea așa-numitei funcții Virtual Reality Entertainment System (VRES). Aceasta permite vizualizarea unor imagini impresionante și consultarea unor informații despre locurile prin care mașina se deplasează. Vizualizarea se face însă direct pe geamul lateral al mașinii. Nu mai este nevoie de ecrane, realitatea virtuală fiind proiectată direct pe suprafața vitrată.

Kids will never be bored in the back seat again! Discover the Tucson’s new Virtual Reality Entertainment System: #VRES

Posted by Hyundai UK on Thursday, March 31, 2016

Peștele Peugeot

Într-un comunicat oficial venit tot astăzi, în 1 aprilie, Peugeot anunță că o nouă specie de pește a fost descoperită în râul Juruena și a fost botezată Hyphessobrycon Peugeoti. Este un pește tropical, aparținând familiei actinopterygian, capabil să își păstreze culoarea roșie pe tot parcursul vieții. De asemenea, a fost descoperită și o specie nouă de gândac, botezată Hansrei Peugeoti.

Ambele vietăți au primit numele brandului francez pentru că acesta se implică în actiitățile de protejare a pădurii Amazoniene. Eforturile sale au dus la apariția acestor specii.

Mitsubishi a creat un crossover între Pajero și L200

Dacă sunteți fani ai off-road-ului și ai mărcii Mitsubishi deopotrivă, veți fi fericiți să auziți că marca japoneză a anunțat un model nou dedicat fanilor săi hardcore. Numele său este P200 și este o combinație între off-roaderul Pajero și pick-up-ul L200. A ieșit un crossover care face cinste cu adevărat acestui termen.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Zero intervenții...Nu prea mai râde nimeni ȋn vremurile astea, Mircea, sper că observi această ȋnvederată și stranie realitate! Astăzi, toată lumea cu care interacționez de obicei mi s-a părut cât se poate de…ruptă de tradiție, așa că nici eu n-am ȋndrăznit să…
    In extenso, toate facultățile umane vor dispărea sau vor intra ȋn colaps, una câte una. De exemplu, nici măcar umor tras de păr nu mai văd manifestându-se pe undeva. Iar dacă veselia și emoția se ofilesc, nemaiinteresând pe nimeni umanitatea pe care a rânduit-o bunul Dumnezeu, atunci putem valida profeția terifiantă a Sf. Ioan Maximovici: “Nu va fi nici viață, nici bucuria vieții, ci o stare chinuitoare de pierdere a legăturii cu viața”…

    N-aș fi crezut vreodată că voi insera asemenea considerații ȋntr-o zi de 1 aprilie (nu zice nimeni să ne scălâmbăm sau să ne pretăm la bufonerii, dar nici așa nu se cade, fraților: să nu aderăm la spiritul pe care ni l-a propus Mircea). Asta e; ce-aș putea să adaug? Mama ei de “viață”. Suntem morți de-a-n picioarelea. Ha-ha-ha (fără semnul exclamării).
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru