100% oficial: noul BMW X6

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 16.12.2007
BMW a dezvaluit ultima creatie a studiourilor muncheneze: X6, un SUV cu fata de coupe si performante de sportiva pur-sange.

Esential

5.3 secunde este perioada in care BMW X6 xDrive50i accelereaza de la 0 la 100 km/h.
400 de cai are versiunea de motorizare de top.

BMW a prezentat astazi primele fotografii si informatiile oficiale legate de cel mai nou si mai interesant model al gamei, crossover-ul X6. Denumit de germani "Sports Activity Coupe" - desi BMW evita in comunicatul de presa sa il numeasca prin acronimul "SAC" - noul model va fi prezentat in premiera mondiala la Salonul de la Detroit, urmand sa fie disponibil spre vanzare incepand cu mijlocul lui 2008.

Ce se vede inca de la inceput: vorbim practic de un SUV cu alura de coupe dar care are cinci usi (implicit hatch-ul) si patru scaune individuale. Germanii sustin ca exteriorul este dovada ADN-ul seriei X de la BMW, singura diferenta notabila fiind si cea care face tot deliciul modelului in sine: linia sportiva imprimata de formele de coupe. In rest, vorbim de un model aproximativ identic cu X5, de exemplu, sistemele xDrive (tractiune variabila in functie de suprafata si conditiile de rulare) sau Dynamic Performance Control (distributia variabila intre cele doua axe) fiind incluse de BMW in oferta.

BMW X6 va fi disponibil in doua versiuni de motorizare, denumite ceva mai ciudat decat in cazul celorlalte modele BMW: xDrive50i si xDrive35i. Primul se adreseaza celor care isi doresc un comportament sportiv prin excelenta (motor V8 de 4.4 litri, 400 de cai (intre 5500 si 6400 rpm) si 597 Nm intre 1800 si 4500 rpm), a doua varianta fiind adresata celor mai "cuminti" din fire: motor cu sase cilindri in linie de 3.0 litri, 300 de cai (intre 5800 si 6250 rpm) si 407 Nm (intre 4700 si 5000 rpm).

Inutil sa mai precizam, ambele propulsoare sunt bi-turbo si dispun de injectie directa. Performantele sunt foarte bune pentru un asemenea model: V8-ul are nevoie de 5.3 secunde pentru 0-100 si are, evident, 250 de kilometri pe ora viteza maxima, limitata electronic. Ambele motoare sunt cuplate in versiunea standard la o cutie de viteze automata cu sase trepte, actionabila si manual, prin intermediul padelelor din spatele volanului.

Interiorul se concentreaza si el pe liniile clasice ale celor de la BMW.

Pozitionarea scaunelor este inalta, oferind control maxim in conditiile de performanta ale modelului. Apropo de performante si de sustinere laterala, BMW reinventeaza modul in care masina te ajuta la manevrele de virare in forta, adaugand doua aparatoare de genunchi in stanga si dreapta consolei centrale. Un element definitoriu al lui X6 in comparatie cu X3 si X5 este reprezentat de scaunele posterioare individuale, BMW sustinand indirect sus si tare: un SUV sportiv nu trebuia sa care mai mult de patru oameni.

Pentru ca modelul sa nu sufere la capitolul posibilitati de personalizare, BMW a pus in meniu 10 nuante pentru exterior, 11 tipuri de piele la interior si trei versiuni de echipare.

Taguri: BMW, X6

Comentarii (66)

  • ALX CT
    ???@!
    mi se pare mie sau fatza seaman cu X5 si spatele cu Seria 3????si din cate vad nu are nimic nou cam acelasi design...ma rog e X6 cik....dupa parerea mea cred ca au luat un X5 sau bagat cu flecul pe el si a iesit X6 :))) oricum e frumos ca doar e BMW.VA SALUT :D
    0 0
  • ALX CT
    MY MISTAKE
    "dupa parerea mea cred ca au luat un X5 si sau bagat cu FLEXUL" si vad ca si interiorul nu e nou...va doresc cate un X6 la fiecare in garaj,in afara lu GIGI OIERU CA EL ARE MAYBACH SI NU II TREBUIE DIN ASTEA "IEFTINE" GEN x6 :)) :D
    0 0
  • Jejeku
    CIudata combinatie
    La spate doar stopurile aduc a Seria 3 dar in rest......X5 cu alta palarie dar e ok si pt @ ALX CT imi dai tu banii de benzina? ca are un consum cam maricel HAI NOROC
    0 0
  • BogdanM
    ....
    personal....mise pare absolut odioasa....farurile imi intorc stomacul pe dos!!!!
    0 0
  • ovidiu
    :((
    e urata,vreau un BMW din anii 80 ca ala arata mai bine
    0 0
  • daca si asta e masina urata......
    0 0
  • seamana cu un m3 gras!!!
    0 0
  • e beton!
    arata beton modelul asta. cred ca imi iau unul..
    0 0
  • Ssang Yong
    Masina asta arata ca un Ssang Yong Actyon cu o fatza ceva mai frumoasa. Oribil.

    Sunt convins ca e aceeasi masinarie admirabila BMW, dar aspectul e dezgustator.

    BMW a ajuns in fruntea segmentului premium si incepe sa faca experimente de nisa perdante in loc sa imbunatateasca acolo unde ar fi cazul( seria 7 si X3)
    0 0
  • ~!~ COSMO ~!~
    URATA CA TOATE BMWurile
    cand il prind pe designer ii rup picioarele ... si mai ales mainile
    0 0
  • Sunt putin dezamagit versiunea prezentata la pro motor era super dar asta este precum ziceti un x5 cu muschi :)
    -oricum nu imi permit un exemplar asa ca le doresc viata lunga si cat mai multe vanzari si sa aduca un designer mai de doamne ajuta ca asta strica linia (iar o sa se gaseasca cate unul sa comenteze ca ce eu sunt expert in masini...)
    0 0
  • shit
    sunt convins ca motoarele sunt ff bune dar pe din afara arata ca dracu, nu-mi place deloc...tot felul de experimente pe fanii bmw care zic ca le plac noile modele doar pt. ca sunt fani.Daca aceeasi masina ar avea steaua pe capota(sau 4 cercuri) ar folosi alte cuvinte la adresa ei... Noroc ca nu se dezmint si fac inimi puternice...Singura masina frumoasa in ultimii ani la bmw e noul m3
    0 0
  • slabutz..
    ma asteptam la mult de la BMW la capitolul design exterior...
    0 0
  • x6
    Nu zic nici ca-mi place , nici ca-mi displace . E totusi ceva ciudat cu linia laterala spate . Ideea de coupe . Are dreptate antevorbitorul cind o compara ca design cu Actyon-ul . Si aia au folosit aceeasi idee . Ramine sa-l vedem pe strada . Sa ne dam seama de proportii . Pina una alta la design ii face Land Rover .
    0 0
  • x6
    ce kkt de masina
    0 0
  • DOAMNE
    Zici ca e un seria 3 care a luat stereoizi,oribil...
    0 0
  • x6
    sangyong-ul de la bmw

    oribil
    0 0
  • marius
    :(
    BMW a dezvaluit ultima creatie a studiourilor muncheneze: X6, un SUV cu fata de coupe(din lateral pare un LOGAN) si performante de sportiva pur-sange...O FI DESIGNERU' NEAMT ?!??! CA ASTIA NU SUNT RENUMITI PENTRU TALENTUL DE DESIGNERI!
    0 0
  • cea mai urata masina fabricata vreodata de BMW
    0 0
  • vai de capu' vostru
    ba nenica

    aveti niste gusturi astia de criticati forma...
    poate vreti sa-i luati voi locul designerului de la bmw

    ia puneti voi mana pe hartie si creion si desenati ceva sa vedeti ce kkt va iese

    nu stiti altceva decat sa criticati
    0 0
  • X6
    Salutare, cam aceleasi remarci au fost si la lansarea liniei Chris Bangle care sincer si mie mi-a dislpacut la inceput, insa cu timpul...
    0 0
  • X6
    ... oricum e' piesa masina si imi doresc una bucata pentru sufletelul meu.
    0 0
  • mda.........
    o incercare disperata de a face un design shic dar pana la urma a iesht unul lipsit de orice bun simt vizual , respungator de-a dreptu !!

    Numai bine !!
    0 0
  • :(
    urat ..rau de tot
    0 0
  • Q7 toata ziua.....
    e Q7 cu fata si spatele de bmw....dar totusi un bmw ;-)

    Auzi nea kk , toata lumea are dreptul la opinie, chiar si un gibon ca dumneata!
    Hai lasa-ne cu comentarii de-astea.
    0 0
  • bogdan
    E foarte adevarat ce a zis MAKA: BMW a ajuns in fruntea segmentului premium si incepe sa... dea cu bata'n balta. Cred ca e cea mai urata masina din istoria lor.
    0 0
  • not bad ... :-?
    0 0
  • ce oribilitate
    mai urat de atat nu aveau ce sa scoata...
    0 0
  • Turkish
    mda
    interior frumusel, exterior frumisel, sunt curios de motor si de senzatia de la volan
    0 0
  • ..invidia e mareeeee
    Masina e deosebita si va doresc celor care o criticati sa aveti ocazia macar a unui testdrive..
    hai pa
    0 0
  • seamana cu un ssangyoung:))
    0 0
  • Adrian
    X6
    L-am vazut la Frankfurt in septembrie si este mortal, credeti-ma. Si sunt fan Audi. Arata mai bine in realitate decat in poze. Un concurent redutabil pt Q7, X6 fiind mai mare si cu forme mai elegante. Cu siguranta va fi si 20% mia scump. Judecand dupa marime probabil ca intr-o prima faza va fi produs doar in State.
    0 0
  • e super
    aduce mult a infiniti suv,din spate si din fatza copie fidela x5
    0 0
  • HA! HA! ce bazaconie!
    O struto-camila mai urita nici ca se putea, acum nu ca sunt rautacios dar spatele imi aduce aminte de IMS-urile cu prelata ce participau la cursele off-road. Ma rog, chestie de gusturi, dar chiar exista masini mai frumoase si nu tot ce scot nemtii si se cheama bmw trebuie sa te dea pe spate. Mai exista si fsssuri. Cind auzi ca bmw reinventeaza modul in care masina te ajuta la manevrele de virare in forta, te gindesti ca cine stie ce dispozitive sofisticate au pus pe ea, cind colo au pus doua aparatoare de genunchi in stinga si dreapta consolei centrale. HA! HAAAAA! HAAAA! Mai bine faceau cadou soferului si ocupantilor aparatori, jambiere si suspensoare ca la fotbalisti !!!
    0 0
  • hidos.. ca orice autoturism care nu stie ce se vrea.. berlina sau suv..
    nu e din invidie. pur si simplu e urata. x5 sau seria 3,4,5 snt ok
    0 0
  • pt Adrian: "cik ai vz masina in Frankfurt in septembrie". Sa fim seriosi, astea sunt primele fotografii cu modelu "dezbracat". in al doilea rand de ce ar cauta un X6 la Frankfurt in "carne si oase" daca fabrica lu BMW e langa Munchen? Si in a treilea rand l-am vazut eu intr-o benzinarie din Munchen in Karlsfeld, dar bineinteles k era acoperit atat botu cat si spatele cu folie, piele neagra. Nu cred k sunt asa prosti aia de la BMW sa duca un model in Frankfurt dezgolit in moment ce in Munchen era ascuns de ochii oamenilor. Te mai dai smecher acum k ai fost in Germania?
    0 0
  • nu conteza
    merita oare?
    nu e nici cal nici magar...mi se pare inutila, atat doar ca o sa fie cea mai mare fitza cand o sa apara si o sa se umple Romania de ea
    0 0
  • karmenklaudia
    Vorbe, vorbe
    Ce-oti avea cu biata machina: e BMW-u, e fitoasa, e ciudata, e ultimu' racnet, motor ca lumea, e fantoma cand la Frankfurt cand la Munchen, starneste animozitati si pe deasupra nu e nici cal nici magar, ce mai, un succes total. Pe bune ca mi-as lua-o daca as putea, macar pt sigla aia mica si colorata:)
    0 0
  • Masini
    Nici motoarele , nici estetica.Iata un bmw perfect.
    0 0
  • nea' gigi
    masinute eftine
    karmenklaudia, ia zi, iti place? daca vrei iti iau io una ca e d'alea eftine nu ca "maibahu'" meu :D ca scot zece mii de euro si mai vand doua kile de branza si iti iau si un Q7... da-i incolo sha pa falfabetii astia de hahalere care este ei hahalere ca daca erea baeti dashtepi facea ei alta masina mai frumoasa... si nu "d'astea eftine"... in atentia tuturor nemultumitilor ... baaaa... ascultati la nea gigi... beheheheheheheheh
    0 0
  • Masina o sa fie apropiata ca pret de un Q7. Motoarele disponibile pt. inceput vor fi 3.5d si 3.5i.
    0 0
  • Adrian
    X6 - pt donye
    Daca vrei iti trimit poze, din toate unghiurile. Daca nu stiai prietene la Franfurt s-a desfasurat Salonul Auto, deci nu are nici o legatura cu Munchen-ul BMW-ului. Stai linistit ca stiu multe despre producatori. X6 era pus acolo pe scena. Tot acolo era si celalalt BMW, CS. Asa ca nu sunt primele poze. Cine a fost la Frankfurt, si pot sa-ti spun ca au fost milioane de oameni, l-au vazut si s-au si fotografiat cu el. Asa ca ai in vedere sa nu spui acelasi lucru si de CS data viitoare.
    0 0
  • Mircea Mester
    X6
    X6-le prezentat la Salonul de la Frankfurt este conceptul din care inginerii germani s-au inspirat la desenarea modelului de serie. Acestea sunt primele fotografii oficiale ale modelului de serie.

    Thanks.
    0 0
  • Parca-i Dacia 320L
    Seamana cu o Dacie- Nu stiu exact ce numar - dar parca aparuse prin 89 ceva asemanator. Noroc cu Loganul :)) - ca sa aduc vorbire si de Logan. Pai se poate fara :)). Cred ca o sa le placa la unii americani. Este oribila - dar impresionanta totodata. Este un BMW mare si poate ca o sa ne obisnuim cu el. Este bine, este rau pentru ca BMW a facut asa ceva? Vom vedea peste 4-5 ani. Cand am vazut noua serie 6 acum cativa ani am ramas mut de admiratie. Cand am vazut conceptul sub cearceaf de la X6 mi-am zis ca o sa fie ceva ... bun. Dar nu-mi place. Eu in locul lor - nu-l mai faceam. Mai bine as fi incercat X7 sau X8-9, dar nu ceva care seamana cu hidosenia de Dacie 320L CN sau cum ii mai spunea. Ceva a la Renault 16 de pe vremuri. Tendinta actuala este mai apropiata de Velsatis decat de gen Citroen type ca acest nou X6. Pacat de BMW. Oricum, categoric vor fi multi care-l vor cumpara pentru ca le va place la nebunie. Masina asta este ca FSN-ul din 90, ori o placi mult ori o detesti mult. Nu poti ramane indiferent.
    0 0
  • IceCub
    Masina arata urat
    Ce e porcaria aia? Dupa parerea mea, este cel mai urat BMW din istoria acestui fabricant. E HIDOS!
    0 0
  • oribila
    ...mai nashpa de atat nici ca s-ar putea!!!Sau ma inshel?
    0 0
  • break sau coupe
    asa cum grand che. era un break inaltat, asta e un coupe inaltat(vezi numele). e o idee "noua"...dar prefer cayenne.
    0 0
  • Bai astia care nu va place si rupeti picioarele aluia care l-a desenat, meregti si rodeti-va de sub unghii in continuare.
    Baliti dupa masini pe strada dar singurul moment in care "suntei cineva" (a se vedea clar ghilimelele) este cand bateti din taste in spatele monitorului cumparat in rate...natie de rahat romaneasca care nimic nu va mai ajunge si totul va pute...lasati bah ca este frumos Loganul si alte asemanatoare.
    hai basti in tara voastra unde x6-le este de kkt, urat
    0 0
  • acceptabil
    e tare interesant modelul asta..totusi daca ma gandesc mai bine toate modele noi care ies au niste desing-uri dubioase...cred ca viitorul e din ce in ce mai aproape....oare imbatranim noi sau da viitorul peste noi prea repede
    0 0
  • Bai asta...
    Tinere alex, faptul ca-ti place o masina este treaba ta, iar toti cei mai de sus si-au spus parerea, pro sau contra, dar nimeni nu-ti da dreptul sa jignesti persoane si, mai mult, natia romaneasca."Bai astia" poti sa le spui, eventual, parintilor tai, nicidecum unui grup de persoane pe care nu le cunosti. Probabil esti un adolescent frustat si teribil de nervos pe tot ce nu este pe gustul tau. Stai linistit, trateaza-ti acneea juvenila si roaga pe mama ta sa-ti faca un ceai de tei si mai ia si 3 pastile de distonocalm.
    0 0
  • cine ma ajuta
    am pus si eu un pariu prostesc...in ce an s-a vandut primul vw touareg?...am cautat pe net dar nu am gasit nimic ... multumesc anticipat
    0 0
  • karmenklaudia
    Merci
    Bre, nea Gigi, saru' mana, grand ca intotdeauna. Da' nu mai pomeni de branza, ca nu mai scapi in veci de porecla aia de oier. Felicitari pt. behaituri- originale.
    0 0
  • urat de tot
    0 0
  • Posesor E46
    FRUMOS
    Terminati cu afirmatiile stupide! E o masina extraordinara dupa care o sa va rupeti gaturile cand o sa apara. BMW Rullz
    0 0
  • frumos
    f una de masina...cand a aparut bmw ursulet in anul de gratie 1983 ...ma a fost genocid in masa...
    pacat ..de bmw..nu mai are nimic de aratat ..tot mai fain ii loganul asa cum ii el..ii masina...ca ii ieftina da macar nu arata ca un sicriu..
    0 0
  • super
    daca si asta e o masina urata!!!...e unul dintre cele mai agresive design-uri pe care le am vazut!personal imi aduce aminte f.clar de gandacii aceia din filmul sf Starship Troopers!bestial!!!!!
    0 0
  • Cea mai stupida masina
    Cea ce a produs bmw poate fi caracterizat printr-un singur cuvant: odios. Si aici nu ma refer doar la faptul ca EXTERIORUL ESTE NASPA, cea ce e o premiera la marca bavareza, dar interiorul pare a fi o cusca de hamsteri in care singul lucru pe care il poti face este sa manevrezi volanul.
    0 0
  • CONDUCETI INTAI UN BMW APOI MAI VORBITI. ASTIA CARE ISI CUMPARA LOGANE.(TROMPETE DE MASINI)DACA AVEATI BANI SA VA CUMPARATI UNUL NU MAI ZICEATI CA E ORIBIL.UMBLATI NUMAI CU COTETE PE STRADA.
    0 0
  • HABAR NU AU DE MASINI
    PT CEI CARE CRITICA:CATE CLASE AVETI? 2 CA GARCEA?DACA VA URCATI INTR-UN X6 NICI MACAR NU STITI CUM SE PORNESTE.MISI AVEA DREPTATE :-UMBLATI NUMAI CU BUDE DE MASINI PE DRUM.CE MASINI AVETI VOI CARE CRITICATI FRAERILOR? DACIE?LASTUN?SKODA DIN 1974?SAU LADA500 DIN 72?
    0 0
  • mihnea
    x6
    Baietii astia de critica atat masina intai urcati'va fiecare intr'un bmw sh dupa aceea vorbiti...vorba celor de sus va doresc makar sa aveti posibilitatea sa faceti doar un drive test nu sa o aveti pt voi...dk nu va place masina poate va duceti voi in locu designerului ala poate in 100 de ani scoateti sh voi o masina p jumatate atat de frumoasa sh fiabila...Bafta!!!!
    0 0
  • x6
    am sa spun doar un cuvant pt cei care spun ca x6 este o masina urata: oligofreni; btw cand o sa faceti macar un test drive cu un bmw(macar x5) atunci sa vorbiti asa despre bmw si mai ales despre x6
    0 0
  • fraieri
    xxx6
    cred ca va cam dati cu parerea toti cei care ati ales Logane de romania, habar n-aveti cu ce se mananca un bmw, gusturile nu se discuta dar prostia da!!! cititi un pic mai mult si comentati un pic mai putin ca va faceti de kkt.hai pa
    0 0
  • julian
    WHAT THA F@^#K
    si sunt fan BMW...
    e criminal, masina mai urita nici ca se putea. e criminal ! ! !
    0 0
  • x6
    VAND BMW X6 SUA ORICE TIP DE MOTORIZARE SI CULOARE,FULL OPTIONS...TEL:0743571568...
    0 0
  • INCREDIBIL DE FRUMOASA
    BAI CAND VA VAD ASA DISTRUSI, COMENATATI VOI O SUPER FRUMUSTE DE MASINA , VOI CA NU AVETI NICI DACII , STATI IN PLM IN BANCA VOASTRA DE AMARARI BMW X6 E NR 1 SUPER MASINA INCREDIBILA!!
    0 0
  • mega fan BMW
    recomandat complexatilor
    imi plac masinile BMW, mai putin x6, care e oribil. cred ca trebuie sa fii teribil de complexat ca sa iti doresti o asemea masina, dar sa iti si placa ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru