10.000 de crash-teste Renault

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.11.2006
Renault a ajuns la 10.000 de crash-teste analizate in centrul propriu de testare. Acesta a fost inaugurat in 1951.

Renault celebreaza in aceste zile crash-testul cu numarul 10.000 pe care constructorul francez l-a organizat in Centrul de Cecetare Tehnica Lardy. Acest centru a fost creat in 1951 iar de atunci, in peste 55 de ani de cercetare, au fost testate 10.000 de masini, au fost filmate 100.000 de filme si au fost preluate 500.000 de fotografii pentru cercetarea a un milion de analize directe legate de conditiile de siguranta ale modelelor Renault.

In ultimii ani, odata cu dezvoltarea informatizarii, centrul de testare reuseste sa simuleze 4500 de crash-teste pe computer pe langa cele 300 de teste reale organizate anual. Ca o completare socanta a informatiei, aflati ca unele dintre aceste teste sunt realizate cu cadavre reale.

Toate rezultatele sunt trimise Laboratorului de Accidentologie si Biomecanica, institutie dezvoltata in colaborare cu Peugeot si Citroen, unde se analizeaza si se dezvolta sistemele de securitate auto ale viitorului.

Renault este un constructor care a excelat in ultima perioada la testele EuroNCAP, singurele modele aflata inca in vanzare care nu au reusit punctaje de cinci stele la testele organizatiei independente europene fiind penultimele generatii ale lui Twingo si Clio (cu trei respectiv patru stele), acestea fiind testate acum mai mult de trei ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru