14.5% dintre soferii britanici se tem de... autostrada!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.07.2009
Conform unui studiu realizat in Anglia, unul din sapte soferi britanici a dezvoltat o fobie pentru rularea pe autostrada, preferand sa mearga pe sosele ocolitoare.

Daca in Romania ne rugam de autoritati de ani buni sa construiasca autostrazi care sa preia traficul de pe soselele supraaglomerate si sa transforme o vacanta intr-o calatorie fara nervi, unii soferi europeni au dezvoltat adevarate fobii legate de rularea pe autostrada. Un studiu recent efectuat in Marea Britanie arata ca unul din sapte soferi din Regatul Unit evita sa mearga pe autostrada atunci cand trebuie sa abordeze un traseu lung, din cauza unei fobii interesante.

Conform studiului, 14.5% dintre soferii britanici si-au dezvoltat o adevarata harta de drumuri secundare pentru a evita autostrazile, considerand ca nu au suficienta experienta si talent in condus pentru a rula pe autostrazi. In general, cei care se tem de cele mai rapide rute sunt soferii trecuti de varsta a doua. Paradoxal, persoanele care evita rutele rapide se orienteaza spre soselele secundare, care sunt - sustin specialistii - mult mai periculoase.

"Autostrazile sunt drumurile care le induc frica britanicilor, o multime de soferi evitandu-le complet", sustine Simon Douglas, unul dintre sefii companiei care a initiat acest studiu.

"Vorbim de o mare problema.

Ii incurajam pe toti cei care evita autostrazile sa abordeze scolile de soferi pentru a face cateva cursuri de rulare pe autostrada. Acestea ii vor ajuta sa treaca peste fobie si sa isi intareasca increderea in propriile forte", afirma Stuart Vaughan, presedintele Driving School Lessons, una dintre cele mai mari scoli de soferi din Regat.

via | What Car

Comentarii (9)

  • autostrada in constructie
    SOLUTIA simpla si la indemana sa stea acasa sa se joace NFS:)))
    Probabil ca au si ei stirile de la ora 17/19 si nu vor sa devina actori,cu sau fara voie.

    PS: ALO, domnu ministru ...ASA ARATA O AUTOSTRADA >>>IEFTINA FACUTA REPEDE SI CIRCULABILA .:)))
    2 2
  • La fel si la noi...
    ...doar ca la noi oamenii se tem ca n-or s-o gaseasca ;))
    4 1
  • Ha
    Daca se tem de autostrazi inseamna ca trebuie sa se mute in romania. Ha ha ha.
    Intotdeauna exista si o rezolvare.
    2 1
  • BMW
    Mare prosti sunt englezii.
    Daca un Autobahn e mai periculos decat un drum intre Reghin si Toplita apoi sa ma ierte cineva.
    Eu am mers mii de KM in GERMANY si nu am vazut prea multe accidente pe cand in ROMANIA se intimpla cam la 100 -200 Km vezi un accident sau doua.
    Deutsch AUTOBAHN is the BEST in THE WORLD , UNLIMITED SPEED.
    4 3
  • @ bmw
    vorbesti prostii copilu. Sincer ma indoiesc ca ai condus pe autobahn. Unlimited speed my arse! Daca nu conduci pe o autostrada aglomerata, la 130km/h, sa trebuiasca sa fii mereu atent la cine e in fata, la cine e in spate, la cata aderenta ai, la consum, sa ai grija sa nu folosesti frana decat in caz de forta majora, semnalizezi, multumesti, te tragi, intri in depasire, te incadrezi la distanta, te inghesui intre 2 de pe banda 3-a nu ai de unde cunoaste. Crede-ma, daca nu esti putin dezghetat, se pot aduna. Nu e ca la noi, asa ca daca nu ai condus, pastreaza-ti parerile.
    1 1
  • bbbobbbo
    2 greseli in 10 cuvinte
    @Automarket, citat: "...unii soferi europeni au CONTACTAT adevarate fobii PE rularea pe autostrada."

    Cum le-au contactat? Le-au dat telefon fobiilor, sau le-au trimis e-mail? Va gandeati, desigur, la "contRactat".

    A, si in general, faci o fobie LA sau PENTRU ceva si nu PE ceva, asta daca nu cumva erau chiar pe autostrada cand au facut fobie la... autostrada.
    1 0
  • mircea
    @bbbobbbo
    A 'contractat fobii'? :) Sesizarea e corecta, insa corectura e trista.

    Am rezolvat problema.
    3 0
  • BMW p/u Castravetele
    Vrei sa-ti dau video pe AUTOBAHN in GERMANY ? FILMAT de mine cu TELEFONUL mobil cum aveam 180KM/H cu un VW PASSAT.
    Dar am mers si mai mult cu un KOMPRESSOR C200 220KM/h.
    E greu sa mergi pe Autobahn pentru un sofer neexperimentat , dar eu nu ma laud dar tin volanul in mana de la 6 ani si acum am 23 de ani , eu cand am luat permisul la 18 aveam deja experienta buna in a conduce.
    ASa ca daca nu ma crezi intra pe messenger si iti dau video . bmw_bvr.
    2 4
  • Merc Driver
    @Automarket
    Unde sunt redactorii de la Automarket? Nu supervizeaza nimeni ce articole preaia d-nul Mester de pe Google? In cautarea senzationalului ati dat in ridicol. Dezamagitor!

    Nu mai pierdeti timpul cu aberatiile astea si dati inante cu "20 de lucruri ...."

    P.S. Conduc 2500 - 3000 mile / luna (12 luni pe an) pe autostrazile britanice.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru