2011: recorduri absolute de vânzări pentru Porsche şi Rolls-Royce

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.01.2012
Porsche şi Rolls-Royce nu au resimţit deloc criza în cursul anului trecut, cei doi mari constructori reuşind să înregistreze recorduri absolute de vânzări la nivel mondial.

Doi dintre constructorii auto cu o imagine excelentă pe piaţă, Porsche şi Rolls-Royce, au sfidat criza în 2011, înregistrând rezultate de vânzări excelente. mai mult decât atât, cifrele reuşite de cei doi producători au reprezentat recorduri absolute în istoria acestor mărci.

PORSCHE

 

Producătorul de modele sport din Stuttgart a reuşit să livreze în cursul anului trecut 118.867 de maşini la nivel mondial, creşterea faţă de anul anterior fiind de 22.2%. Planul iniţial al celor de la Porsche - anunţat la începutul lui 2011 - era de a depăşi 100.000 de unităţi livrate.

"Cu vânzări care au totalizat aproape 120.000 de unităţi, anul 2011 a fost unul record pentru Porsche. Planurile noastre vizează un 2012 în continuă creştere. Iar noua generaţie 911 va galvaniza piaţa", spune Matthias Muller, preşedinte şi CEO al Porsche AG.

Creşterea Porsche s-a bazat pe cifre ridicate pe toate continentele în care este prezentă marca germană. Cel mai mare plus faţă de anul anterior a fost înregistrat în Asia, unde marca germană a livrat 42.971 de unităţi (+44%).

Piaţa din China a fost cea care a contribuitcel mai mult la aceste rezultate, cu o creştere efectivă a vânzărilor de 64.6%. la capitolul unităţi comandate, pe primul loc în clasamentul Porsche stă SUA, clienţii americani au mărcii achiţionând 29.023 de maşini în cursul anului trecut. În Germania, piaţa de origine a mărcii, Porsche a vândut 14.959 de maşini (+13.2%).

Cayenne a fost modelul care a prins cel mai bine la public în 2011, jumătate dintre toate maşinile vândute de Porsche fiind versiuni ale SUV-ului german.

ROLLS-ROYCE

Celălalt producător analizat în acest articol a reuşit să bată un record de vânzări care data din - atenţie! - 1978. Dacă atunci reuşea să vândă 3347 de maşini, marca britanică a ajuns la 3538 de maşini în 2011, cifra care bate cu 31% anul 2010.

Foarte interesant este că Rolls-Royce a reuşit să atingă cifre-record în 2011 în condiţiile în care majoritatea clienţilor s-au orientat spre personalizarea maşinilor pe care le-au comandat, iar aproape fiecare exemplar Phantom ieşit pe porţile fabricii britanice a fost îmbunătăţit cu elemente de personalizare diferite în funcţie de perferinţele clienţilor respectivi.

Celălalt model care a reuşit performanţe remarcabile în 2011 a fost Ghost, versiunea cu ampatament mărit a acestuia (lansată în aprilie) reuşind să atragă şi el clienţi noi pentru marca britanică.

Ca în cazul Porsche, cea mai bună piaţă pentru Rolls-Royce a fost reprezentată de cea asiatică, în special zona China-India-Hong Kong, creşterea de aici fiind de 47% în comparaţie cu anul anterior. Conform producătorului britanic, unul dintre dealerii Rolls din China nu a avut niciodată pe parcursul anului maşini expuse în showroom, deoarece fiecare era cumpărată imediat după ce ajungea din Albion.

via | Rolls-Royce, Porsche

Comentarii (1)

  • E normal...sunt multi care au bani si in criza, si se plictisesc acum.
    Incep sa ,,sparga'' sume de bani pt. a isi satisface placerea. Unii le considera investitii, altii cheltuieli. Majoritatea din ei cred in sfarsitul lumii, altii in distrugerea capitalismului si revenirea unui sistem asemanator cu comunismul. Asa ca profita si ei acum cat se mai poate. Sigur ca nu e asa cum cred ei dar am citit undeva si sondajele asta aratau. E bine totusi ca au gusturi si au ales ROLLS si PORSCHE. Sunt singurele marici de lux serioase in momentul asta.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru