2885 km cu un litru de benzina

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.05.2006
Daca principalul criteriu la cumpararea unei masini este, pentru dumneavoastra, consumul scazut, incercati sa va imaginati ce ar insemna o masina ca cea care a castigat concursul “Eco-Marathon” organizat de Shell.

Concursul anual “Eco-marathon” organizat de Shell si destinat studentilor si elevilor europeni si-a anuntat castigatorii pentru 2006. Echipajul care a reusit sa se claseze in fata celorlalte 145 de echipe a fost, de aceasta data, cel al liceului francez La Joliverie (foto).

Va reamintim ca scopul concursului este acela de a construi un concept auto care sa exceleze la capitolele economie de combustibil si eficienta energetica. Ei bine, vehiculul asamblat de elevii francezi a reusit sa parcurga 2.885 de kilometri cu un singur litru de benzina. Un rezultat de senzatie, chiar daca cifrele sunt inferioare celor ale castigatoriloe anului trecut, cand vehiculul echipei Institutului Politehnic din Zurich a reusit sa parcurga, cu aceeasi cantitate de comustibil, nu mai putin de 3.836 de kilometri.

Primele 30 de echipaje in clasamentul final au reusit sa depaseasca bariera de 1000 de kilometri, viitorul motorizarilor pe baza de hidrogen parand a fi asigurat.

Concursul a avut loc pe circuitul francez Nogaro in 20 si 21 mai. Competitia organizata de Shell a avut prima editie in 1985 si este una dintre cele mai importante initiative sociale ale producatorului de carburant in Europa.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru