46% din şoferi nu pot identifica martorul de presiune scăzută în pneuri

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.08.2010
Deşi din ce în ce mai multe modele sunt echipate cu un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope, aproape jumătate din şoferii vehiculelor respective nu ştiu care este martorul de avertizare pentru presiune scăzută în anvelope.

Un sondaj făcut de compania Schrader a relevat faptul că aproape jumătate dintre şoferii care conduc vehicule echipate cu un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri nu înţeleg ce semnificaţie are martorul din bord care îi avertizează de presiunea scăzută în unul din pneuri. Mulţi şoferi circulă cu o presiune inferioară în pneuri, aceasta fiind adesea cu 25% mai mică decât recomandarea constructorului. Această practică este extrem de periculoasă deoarece scade manevrabilitatea şi capacităţile de frânare ale vehiculului şi creşte riscul unui accident.

Toate modelele care sunt echipate cu acest sistem de avertizare beneficiază de acelaşi indicator luminos. Indicatorul prezintă forma unei anvelope şi are chiar şi „şanţuri” pe suprafaţa de rulare pentru a aminti exact funcţia sa. Interiorul anvelopei imaginare este marcat de un semn de exclmare, iar indicatorul este colorat în galben. Cu toate acestea, 46% din şoferi nu ştiu ce înseamnă acest indicator.

Circa 14% dintre respondenţi au declarat că indicatorul reprezintă un martor pentru alte probleme la masinşă, dar nu pentru anvelope.

Nu mai puţin de 96% din respondenţi au declarat că este foarte periculos să circuli cu anvelopele umflate necorespunzător şi că acest lucru este un pericol şi pentru ceilalţi. În încercarea de a combate ignoranţa criminală a unora, producătorii de senzori de presiune în anvelope au creat un site pentru a educa şoferii din întreaga lume care vor să afle mai multe despre acest sistem de siguranţă.

CLICK AICI PENTRU A ACCESA PORTALUL DE INFORMARE SCHRADER

Via | EGMCarTech

Comentarii (5)

  • bine... acu' nu tre sa subestimam idiotenia oamenilor in general ... dar totusi ar trebui ca, in momentul in care ti se aprind liminite pe bors, sa iti pui o intrebare...
    5 1
  • Marius 2
    Echipa AUTOMARKET.RO
    Vrem si noi niste "teme" mai clare/interesante etc nu umpluturi de 2 lei..
    Altfel nu mai merita sa mai pierdem noi (cititorii) timp cu voi..
    5 6
  • La cat la suta dintre masini au senzori de presiunie in pneuri, eu zic sa puneti stirea la capitolul: SOC!
    5 0
  • ...sunt proprietari de ferrari care nu stiu de unde se deschide capota motorului...
    4 0
  • re
    unele masini (a mea de ex :P ) , pe langa semnul respectiv (care nu este foarte intuitiv), imi scrie: "Atentie, roata x este desumflata/sparta"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru