5 stele EuroNCAP: Alfa Romeo Giulia, VW Tiguan și Seat Ateca impresionează la testele de siguranță

de Mircea Meşter
Miercuri, 22.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele mai noi SUV-uri compacte ale Grupului Volkswagen, Tiguan și Ateca, și noua perlă a Coroanei Alfa Romeo, Giulia, au fost testate la nivel de siguranță de EuroNCAP. Toate au reușit punctajul maxim, cu un comportament excelent la teste.

EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele testelor de siguranță dedicate unor modele care s-au aflat în lumina reflectoarelor la nivel mondial de la prezentarea lor oficială. Este vorba de Alfa Romeo Giulia, noul reprezentant italian în segmentul mediu premium, și de frații de segment Volkswagen Tiguan și Seat Ateca, cele mai noi SUV-uri compacte produse de Grupul Volkswagen.

Toate cele trei modele testate s-au ridicat la nivelul celor cinci stele EuroNCAP, rating-ul maxim oferit de organizația independentă europeană.

În condițiile în care criteriile EuroNCAP devin din ce în ce mai dure pe măsură ce sistemele de siguranță urcă în complexitate, rezultatele semnate de cele trei modele sunt cu atât mai meritorii cu cât casa de testare a notat că Giulia, Tiguan și Ateca oferă încă din dotarea standard sisteme precum frânarea automată de urgență. Astfel, cele cinci stele acordate modelelor testate sunt valabile pentru versiunile de bază ale acestora, inginerii EuroNCAP nefiind nevoiți să mai testeze versiuni cu pachete suplimentare de siguranță, alternativă introdusă de organizație în procedurile de teste în acest an pentru ca modelele care oferă pachete opționale să fie notate cu și fără acestea.

Cel mai bun rezultat al testelor la nivelul ocupanților adulți a fost înregistrat de Alfa Romeo Giulia, care a reușit un scor fabulos, de 98%, la această categorie de testare.

Giulia confirmă astfel în cel mai curat mod posibil faptul că întârzierea lansării acestui model n-a avut de-a face cu probleme de siguranță, ipoteză lansată de presa internațională la începutul acestui an. 

Crash-test ALFA ROMEO GIULIA

De cealaltă parte, Tiguan și Ateca au oferit la rândul lor un comportament structural excelent la testele de impact. Cu 96%, respectiv 93% dintre punctele totale posibile la categoria Protecția Pasagerilor Adulți, noile SUV-uri dezvoltate de mărcile Grupului Volkswagen confirmă așteptările clienților celor două mărci la capitolul siguranță.

Crash-test SEAT ATECA

Crash-test VOLKSWAGEN TIGUAN

Comentarii (3)

  • hazard
    De abia astept sa apara Duster 2, sa vedem ce poate la NCAP.
    17 3
  • vw ramane sef la protectie impreuna cu volvo...
    3 12
  • zswzsw
    3 stele jumate
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru