6000 de exemplare Citroen 2CV, aşteptate la întâlnirea anuală din Franţa

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.07.2011
Luna aceasta, în Franţa, aproximativ 6000 de fani şi posesori ai modelului Citroen 2CV îşi vor da întâlnire în cadrul celei mai mari adunări de acest tip.

Esential

6000 de exemplare sunt aşteptate anul acesta la reuniunea posesorilor de Citroen 2CV,

Şi anul acesta, ca de altfel în ultimii 19, fanii modelului Citroen 2CV se vor strânge în număr mare să sărbătorească existenţa unuia dintre cele mai de succes modele ale constructorului francez. Ediţia de anul acesta a "Întâlnirii internaţionale a prietenilor lui Citroen 2CV" va avea loc în perioada 26-31 iulie şi se va desfăşura pe o suprafaţă de aproape 500.000 de mtri pătraţi, situată lângă oraşul francez Sabris.

Evenimentul de anul acesta va avea o încărcătură importantă având în vedere faptul că reuniunea se întoarce în Franţa după mulţi ani şi mai multe cluburi de pe Bătrânul Continent şi-au anunţat participarea. Organizatorii se aşteaptă la prezeţa a aproximativ 6000 de exemplare, ceea ce ar constitui un nou record pentru brandul francez.

De la întâlnire nu va lipsi nici Citroen, care va expune patru prototipuri 2CV, construite înainte de Al Doilea Război Mondial şi ţinute ascunse pentru a nu fi capturate de germani.

Primul 2CV a văzut lumina zilei în cadrul Salonului Auto de la Paris din 1948, impresionând vizitatorii cu designul său minimalist. Modelul, care în ciuda numelui oferea între 9 şi 33 de cai putere, a fost produs până în 27 iulie 1990, reuşind să totalizeze la finalul carierei 5.144.940 de unităţi.

Potrivit organizatorilor, cei prezenţi la aniversarea modelului clasic vor putea conduce 2CV, vor putea asambla sau dezasambla maşina şi îşi vor putea lăsa copiii să se joace într-un spaţiu organizat.

Comentarii (2)

  • Ce inseamna o masina "cu suflet"...
    As vrea si eu sa aud de vreun club al pasionatilor de Clasa E sau X5...

    Nu mai e ce-a fost odata...
    8 0
  • Stii bine ca sunt modele de Mercedes si Bmw, si nu numai, care chiar au club al pasionatilor, dar acum la cate modele sunt ...e greu sa te decizi:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru