9ff a creat cel mai rapid Porsche 911 Turbo din lume

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 31.12.2009
Cel mai rapid Porsche 911 Turbo din lume este realizat de germanii de la 9ff. Modelul TR-1000 dezvolta 1.000 CP si 1.040 Nm si poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3.2 secunde, in timp ce viteza maxima pe care o poate atinge este de 391.7 km/h.

Tunerii germani de la 9ff, specializati in modificarea modelelor Porsche, au dezvoltat modelul TR-1000, pe care l-au testat pe circuitul de la Papenburg. Modelul a atins o viteza maxima de 391.7 km/h in timpul testelor si dezvolta 1.000 CP si 1.040 Nm. Germanii au fost zgarciti cu detaliile privind acest model, dar motorul boxer cu sase cilindri este utilizat in continuare pentru furnizarea acestei puteri ridicate. Desigur, toate elementele au fost inlocuite cu altele mai performante, singurul element pastrat standard fiind blocul motor.

Porsche 9ff TR-1000 are turbine mai mari decat cele standard, un intercooler imbunatatit, axe cu came modificate si biele din titaniu. Arborele cotit a fost modificat si el, iar sistemul de evacuare a fost reproiectat complet. Ca de obicei, unitatea ECU a acestui model a fost reprogramata, iar tunerii au optat pentru un filtru de aer sport.

Puterea ridicata a acestui model ii permite sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3.2 secunde, in timp ce o repriza 100-200 km/h este realizata in doar 4.8 secunde. Acceleratia de la 200 la 300 km/h este realizata in doar opt secunde, in timp ce un "sprint" de la 300 la 360 km/h este realizat in 17 secunde.

Cei de la 9ff estimeaza ca modelul ar putea sa depaseasca 400 km/h in cazul in care ar utiliza imbunatatiri aerodinamice. Kit-ul de caroserie modest al acestui model include un splitter fata, un set de praguri laterale modificate, un difuzor de aer spate, un eleron nou si un sistem de franare mai performant, alaturi de o suspensie sport din aluminiu cu amortizoare reglabile.

Pretul conversiei unui Porsche 911 Turbo intr-un 9ff TR-1000 este de 130.000 de euro. Potrivit unor surse, acest model a fost construit pentru prietena unui miliardar grec.

Via | WorldCarFans

Comentarii (5)

  • Porsche 911 Turbo, modelul asta cu sau fara tuning e unul din cele mai reusite modele din industria auto. Singura masina care daca as avea bani de ea m-ar tenta in locul unui BMW.
    12 4
  • Ferrari
    Replikate
    Astept in continuare cocalarii fani ai BMW sa isi expuna frustrarile. Succese!
    4 7
  • Ferrari
    Nu stiu daca tu ai citit comentariul meu, dar eu chiar am laudat marca Porsche, asa ca nu vad de ce te oftici. Inteleg, unii chiar nu pot sa se abtina si trebuie sa ma cobor la nivelul tau sa iti raspund la mesaj.
    Chiar mai multe succese!
    3 3
  • NO
    C cretin:)) dak ii fan bmw ii cocalar? ZUZU
    0 0
  • in viitor!
    poate "sursa" voastra o va prezenta si pe prietena miliardarului, sa vadem si noi cum arata! la o asa masina de pleasca cred ca arata tare marfa.....Neicusorule!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru