A inceput productia lui Donkervoort D8 GT

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.05.2008
Olandezii de la Donkervoort au inceput sa produca primul model cu acoperis amovibil din istorie. Cifre: 650 kg si 270 CP.

Esential

270 de cai putere are cel mai puternic motor Donkervoort D8 GT

Constructorul olandez de nisa Donkervoort a anuntat oficial ca a inceput productia ultimului model al sau, D8 GT. Modelul - primul cu acoperis dur amovibil din istoria de 30 de ani a constructorului batav - a fost prezentat oficial anul trecut, la Salonul Auto de la Geneva, fiind o versiune derivata din D8, un open-top in adevaratul sens al cuvantului.

Inginerii Donkervoort au inceput munca efectiva la constructia lui D8 GT in 2004, anul 2005 aducand pe pista primul prototip. Se intampla la Nurburgring, acolo unde modelul a reusit cateva tururi de senzatie. Pentru a scadea din masa proprie a modelului, designerii olandezi au gandit plafonul si portierele construite din fibra de carbon. Jantele fac si ele parte din acelasi peisaj: desi masoara 17 inch in diametru, fiecare dintre acestea cantaresc doar 6.5 kilograme. In acest fel, Donkervoort D8 GT ajunge la doar 650 de kilograme. Dimensiunile nu au ramas constante in raport cu versiunea "simpla" D8, ampatamentul crescand cu 8 centimetri.

Cele 650 de kilograme ies in evidenta mai ales cand cifra este combinata cu cea a puterii. Olandezii le ofera clientilor un motor de provenienta Audi, un 1.8 turbo care vine in trei versiuni de putere: 180, 210 sau 270 CP.

Planul de productie pentru Donkervoort D8 GT ajunge la 50 de unitati anual, pretul de fabrica fiind de 90.000 de euro.

via | Worldcarfans  

Taguri: D8, D8 GT, Donkervoort

Comentarii (3)

  • me me me
    urat.....
    ii urata cu crengi.......ce;l putin asha mi se pare mie....
    0 0
  • florin
    me me me,
    macar stii ce poate masina asta?
    0 0
  • me me me
    florin
    cat de mult sa poata....la ce motorizari au...ma gandeam acolo cel putin 300 de cai dar mno...si parca vad ce pret de q7 o sa aiba.....parerea mea ii tot k mai sus...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru