A picat curentul din cauza caniculei? BMW îţi alimentează casa cu energie timp de 24 de ore cu baterii uzate de pe electricul i3

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvoltat un sistem de stocare a energiei cu baterii uzate de pe modelul electric i3 care poate asigura necesarul de curent electric al unei case timp de 24 de ore.

Perioadele prelungite de caniculă, asemănătoare cu cele prin care trece sudul României în această săptămână, au potenţialul de a conduce la suprasolicitarea reţelelor de electricitate şi, implicit, la întreruperea temporară a energiei electrice.

Una dintre soluţiile potrivite pentru astfel de situaţii a fost prezentată recent de BMW, care a lansat un sistem de stocare a energiei pentru acasă. Sistemul se integrează la staţiile de încărcare şi la panourile solare ale caselor pentru a stoca energia generată în plus. Această energie poate fi ulterior utilizată atunci când sistemul tradiţional de electricitate suferă de diverse defecţiuni tehnice.

Urmareste Automarket
În funcţie de versiune, sistemul este capabil să stocheze intre 22-33 kWh de energie, suficient pentru a asigura consumul de electricitate al unei case timp de până la 24 de ore. Dispozitivul de stocare include o funcţie care permite calcularea timpului optim de încărcare sau descărcare a bateriei, în funcţie de modul în care este folosită electricitatea în casa respectivă.

Cel mai interesant aspect este că sistemul poate folosi inclusiv baterii uzate de pe modelul electric i3, întrucât acestea pot funcţiona la parametri optimi pentru acest gen de servicii chiar şi după ce îşi pierd eficienţa pe maşinile electrice.

"Avantajul remarcabil este abilitatea de a avea o resursă alternativă de energie în segmentul residential şi comercial prin utilizarea mult mai eficientă a energiei", spune Cliff Fietzek, manager de mobilitate la BMW America de Nord. 

Producătorul de maşini electrice Tesla a lansat în 2015 un sistem asemănător numit Powerwall.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • @Automarket

    Ultimul paragraf vine ca nuca-n perete! Majoritatea pionierilor de electrice au asa ceva; nu-i Tesla buricul Pamantului. Tesla in 2015?
    Who cares? Nissan avea asta inca de prin 2011.

    http://www.extremetech.com/extreme/92314-nissan-leaf-can-power-your-house-for-a-day-or-two
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru