Salonul Auto de la Geneva 2014

Abarth 695 Biposto: cel mai rapid Abarth de stradă are 190 CP

Publicat Marti, 04.03.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 1
Abarth 695 Biposto: cel mai rapid Abarth de stradă are 190 CP - Poza 1
Abarth a prezentat la Geneva cel mai rapid model de stradă oferit vreodată de marca scorpionului. Se numeşte 695 Biposto, are 190 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde.

Esential 5.9 secunde îi sunt necesar celui mai rapid Abarth de stradă oferit vreodată.
Abarth 695 Biposto a debutat la Salonul Auto de la Geneva la cinci decenii de la lansarea originalului Abarth 695. Noul model marchează aniversarea a jumătate de secol de la lansarea originalului 695 şi se mândreşte cu un motor 1.4 T-Jet de 190 CP, o masă de numai 997 kilograme şi o cutie de viteze în sistem H cu craboţi, gata de competiţie. În segmentul său, Abarth 695 Biposto oferă cel mai bun raport putere/greutate, de 5.2 kilograme pe cal putere şi cea mai bună acceleraţie 0-100 km/h, de 5.9 secunde.

Nu-i aşa că vrei să-ţi pui o cască, un combinezon, şi o pereche de mânuşi şi să sari înauntru? Ei bine, nu-i nevoie neapărat, că este un model de stradă.

Modelul a fost optimizat pentru performanţe maxime şi este bazat pe modelul 595. Printre dotările suplimentare se numără barele de protecţie faţă-spate cu design agresiv, pragurile laterale extinse şi jantele din aliaj uşor.

Geamurile laterale sunt realizate din policarbonat, iar locurile din spate au fost înlocuite de un roll-bar de care sunt legate centurile de siguranţă în patru puncte destinate ocupanţilor celor două locuri. La interior, şoferul beneficiază de noul afişaj TFT în spatele volanului, alături de un ecran LCD multifunţional montat pe consola centrală. Scaunele de competiţie sunt completate de un levier al schimbătorului de viteze realizat din aluminiu.

Fără banchetă din spate, e loc de un suport pentru fixarea centurilor de siguranţă, la fel ca la un model de competiţie.

Urmareste Automarket
Motorizarea şi caroseria lui Abarth 595 nu au fost singurele elemente modificate, şasiul primind şi el porţia sa de modificări. În plus, Abarth 695 Biposto are parte de un set de arcuri şi amortizoare mai ferme, anvelope de performanţă şi cele mai performante frâne oferite vreodată în gama producătorului italian.

Via Abarth


Comentarii (1)

  • Care "scaune fata" ? Asa cum spune si numele, Abarth 695 Biposto are doar doua locuri.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru