Abarth va modifica şi modele Alfa Romeo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.06.2010
Şeful mărcii Abarth a anunţat că marca pe care o conduce se va ocupa şi de modificarea modelelor Alfa Romeo. Un kit pentru MiTo a fost deja exclus din moment ce există deja o versiune mai performantă a acestuia.

Italienii de la Abarth se vor ocupa şi de modificarea modelelor Alfa Romeo. Abarth a renăscut în 2008 sub conducerea Grupului Fiat şi a vândut circa 22.000 de pachete pentru Fiat 500 şi Fiat Punto. Şeful mărcii Abarth, Antonino Labate, consideră că marca pe care o conduce se descurcă suficient de bine încât să încerce să dezvolte pachete de modificări şi pentru alte mărci, cum ar fi Alfa Romeo. Singurul model care nu va fi implicat în planurile celor de la Abarth este MiTo, deoarece acesta are deja o versiune Quadrifoglio Verde, iar cei de la Abarth consideră că nu trebuie să se mai implice în modificarea acestui model din moment ce Alfa Romeo oferă versiunea respectivă.

"Marca se descurcă atât de bine încât vrem să producem mai multe kit-uri de performanţă pentru Fiat-uri şi chiar pentru unele modele Alfa Romeo. Nu vom lucra la MiTo deoarece Alfa Romeo are deja versiunea Quadrifoglio Verde, dar există numeroase alte posibilităţi", a declarat Antonino Labate.

Şeful Abarth a reconfirmat faptul că va dezvolta un model independent care va debuta pe piaţă în următorii doi ani.

Modelul va lupta pe segmentul lui Mazda MX-5 şi ar trebui să ofere un nivel deosebit de performanţe. Deşi unele zvonuri anunţau implicarea celor de la Lotus în dezvoltarea viitorului produs Abarth, şeful acestei mărci a infirmat aceste informaţii. Până atunci însă, cei de la Abarth trebuie să dezvolte două kit-uri Esseesse ale lui Punto Evo şi 500C, care vor intra pe piaţă până în luna noiembrie a acestui an.

Pachetul Esseesse îi va conferi lui Punto Evo circa 180 CP şi modelul va beneficia şi de o suspensie sport şi un kit de frânare mai performant. În versiune Abarth, Fiat Punto Evo dezvoltă 165 CP dintr-un motor MultiAir supraalimentat care are o cilindree de 1.4 litri. Versiunea Abarth a lui 500C este echipată cu un motor supraalimentat de 1.4 litri care nu beneficiază de tehnologia MultiAir dar dezvoltă 135 CP. Unitatea de 1.4 litri va furniza 160 CP şi pentru versiunea cabrio a lui 500 Abarth. Italienii de la Abarth ar putea dezvolta şi transmisii cu dublu ambreiaj pentru Punto Evo şi 500 în următorii doi ani, dar implementarea acestei transmisii este doar un zvon în acest moment.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • schumi
    Alfa Romeo
    Viitorul 'suna' bine pt alfisti. O sa ramana o singura problema: banii :D.
    6 3
  • ha ha ha
    mda
    ...si strazile pe unde sa mai imblinzesti bestia din cand in cand...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru